- Verst tenkelig start på sesongen

Lewis Hamiltons 2024-sesong i Formel 1 med Mercedes har begynt med enorme utfordringer, som er en skarp kontrast til hans vanlige sesonger og prestasjoner. Den britiske sjåføren, som skal kjøre for Ferrari i 2025, har utholdt en rekke skuffelser som har ført til det han beskriver som den mest utfordrende starten på en sesong i sin 18-årige F1-karriere. 

 

Hamiltons utfordringer er tydelige; for første gang i karrieren har han ikke klart å sikre en topp-seks plassering i de tre første løpene. Denne sesongens laveste punkt kom med en DNF på grunn av tap av oljetrykk i Australia Grand Prix, sammen med beskjedne plasseringer i Bahrain (syvende) og Saudi-Arabia (niende). George Russell, hans lagkamerat, har utkonkurrert ham på alle fronter, noe som forverrer følelsen av en sesong som har gått skeis. 

  

Mercedes W15, en gang et signal om optimisme for Hamilton, har vist seg å være bare den femte raskeste bilen i gjennomsnitt, langt bak konkurrentene. Til tross for en håpefull pre-season, har virkeligheten av bilens ytelse vært en brutal reality check. Tekniske problemer, inkludert en mismatch mellom hvordan bilen har vært på banen sammenlignet med simulatoren har plaget teamet. Spesifikt lider bilen ved høye hastigheter på grunn av utilstrekkelig downforce, et problem Mercedes ennå ikke har løst på en god måte. 

  

Mens Mercedes sliter med disse tekniske utfordringene, ser Hamiltons moral ut til å være synkende. Utsiktene til å fortsette sesongen med en uoptimal bil, kombinert med forventningene når han slutter seg til Ferrari — et lag som viser lovende forbedringer og konsistens med SF24 — presenterer et komplekst følelseslandskap for Hamilton. Til tross for dette, antyder hans konkurranseinstinkt og dedikasjon til teamet at han vil fortsette å presse gjennom motgangen. 

  

Hamiltons siste sesong med Mercedes former seg til å være en test av motivasjon og tilpasning. Mens han ser frem til et nytt kapittel med Ferrari, vil resten av 2024-sesongen være avgjørende for Hamilton for å etterlate et varig ettermæle med Mercedes, selv om sjansen for å konkurrere om mesterskapet ser ut til å være utenfor rekkevidde. 

Forrige
Forrige

– Vi kan legge press på Red Bull

Neste
Neste

Klopp har alt i egne hender