– Vi kan legge press på Red Bull

viasport

Under Australias Grand Prix demonstrerte Ferrari sitt potensial til å utfordre det dominerende Red Bull-laget. Frederic Vasseur, Ferraris teamsjef, har troen på flere slike løpshelger.

Denne optimismen kommer etter at Ferrari oppnådde en bemerkelsesverdig en-to-seier, en prestasjon som understreker deres evne til å legge press på Red Bull og utnytte eventuelle sårbarheter under press. Løpet så Max Verstappen fra Red Bull trekke seg tidlig på grunn av problemer med bremsesystemet på hans RB20, en hendelse som fulgte etter en intens start hvor han ble tett fulgt av Ferraris Carlos Sainz. Sainz gikk til slutt videre til å vinne løpet, en seier som var spesielt merkbar kun 16 dager etter at han gjennomgikk en operasjon for blindtarmbetennelse. Hans lagkamerat, Charles Leclerc, sikret andreplassen på pallen.

Vasseurs tillit til Ferraris fremtidsutsikter er tydelig. Han fremhevet betydningen av selvtillit i racingindustrien og bemerket lagets positive utvikling de siste månedene samt deres evne til å sette Red Bull under press. "Det har allerede vist seg denne helgen at når vi får alt til å fungere... har vi gode bevis på at vi kan sette dem [Red Bull] under press. Og når de er under press, kan de gjøre feil. Så vi må fortsette i denne retningen," uttalte Vasseur. Han understreket også Ferraris gode start og deres pågående utvikling av det han mener kan være den beste bilen for sesongen.

viasport

Forskjellen i ytelse mellom Red Bull og Ferrari, som var spesielt tydelig i Melbournes gater sammenlignet med de tidligere rundene i Bahrain og Saudi-Arabia, var et interessant tema. Vasseur fokuserte imidlertid på Ferraris forbedringer, og påpekte betydelige fremskritt i bilens konsistens over ulike dekktyper og stints. Disse forbedringene har gjort bilen ikke bare enklere å kjøre og utvikle, men også mer konkurransedyktig over en enkelt runde sammenlignet med året før. "Vi har tatt et steg fremover [totalt sett]. Kanskje med tanke på én enkelt runde, ja, vi var ingensteder i fjor når du sammenligner enkelt rundetempo, men vi har tatt et stort skritt," forklarte Vasseur.

Denne seieren i Australia signaliserer ikke bare Ferraris gjenoppblomstring som en formidabel konkurrent, men strammer også konkurransen i Constructors' Championship, med Ferrari nå bare fire poeng bak Red Bull. Lagets suksess i Australia, deres første en-to-seier siden sesongåpneren i Bahrain i 2022, markerer en viktig milepæl i deres streben etter å være konkurransedyktige i Formel 1-verdenen.

Forrige
Forrige

- Jeg elsker Newcastle!

Neste
Neste

- Verst tenkelig start på sesongen