Klopp har alt i egne hender

Jürgen Klopp har begge hendene på rattet og kan styre Liverpool til sin og klubbens andre Premier League-tittel denne våren. Men han har ikke tid til noen omveier, for Arteta og Guardiola gir full gass bakfra.

Arsenal og Manchester City skal prøver å ta tabelltoppen fra Liverpool i kveld, men det hjelper lite om Liverpool ikke snubler på vei til målstreken. Det er Liverpool som leder, det er Liverpool som er favoritter og det er Liverpool som kan avgjøre dette helt selv, så enkelt er det nå.

Etter helgens runde hvor Liverpool snudde kampen mot Brighton til seier og det endte målløst i toppkampen mellom Manchester City og Arsenal ser tabellen slik ut etter 29 av 38 spilte kamper:

  1. Liverpool - 67 poeng, +40 mål

  2. Arsenal - 65 poeng, +46 mål

  3. Manchester City - 64 poeng, +35 mål

Ingen av lagene skal møte hverandre, noe som betyr at Arsenal og Manchester City er helt avhengige av at Liverpool avgir poeng. Dersom Liverpool klarer å vinne resten av kampene spiller det ingen rolle hva de to andre gjør, da vinner Liverpool ligaen. Faktisk trenger Manchester City antagelig mer enn bare ett tap fra Liverpools side, ettersom de ligger bak på målforskjellen. For Arsenals del holder det at Liverpool spiller én kamp uavgjort, så vil de være tilbake på topp om de vinner sine egne kamper.

Bookmakerne backer Liverpool

Før helgens runde var det Manchester City som var favoritter hos bookmakerne verden over, til tross for at de også da lå på tredjeplass på tabellen. Nå har dette snudd, og det er Liverpool som er favorittene til å løfte troféet etter siste serierunde.

Store bookmakere som bet365, Unibet og Ladbrokes gir alle 2,2 i odds på seriegull til Liverpool. PaddyPower går under og gir bare 2,1.

Den største trusselen er likevel ikke Arsenal, til tross for at Artetas menn har best målforskjell og bare er to poeng bak Liverpool på tabellen. De er priset til 3,5 til 3,75 for ligagull.

Manchester City er laget bookmakerne mener har størst mulighet til å snyte den røde fansen fra Merseyside for den perfekte avskjedsgaven fra Jürgen Klopp. City prises til 2,88 til 3 blank for å vinne Premier League denne sesongen.

Arsenal tar i mot Luton hjemme allerede i kveld. Kampen starter 20:30. I det motsatte oppgjøret ga Luton beintøff motstand og var nær å beholde alle poengene på Kenilworth Road. Denne gangen sliter Premier League-debutantene med en lang skadeliste, og det er ventet at Arsenal skal pynte på sin allerede gode målforskjell.

Når Martin Ødegaard går i garderoben til pause sparkes kampen mellom Manchester City og Aston Villa i gang. Til tross for at Villa ligger på fjerdeplass og derfor ligger tettest på tet-trioen er det få som har tro på at de skal hindre Pep Guardiola i å ta tre poeng fra denne kampen.

Erling Braut Haaland har nå gått av banen i fem kamper på rad uten å finne nettmaskene. Dette er sjelden kost for hans del, og få vil bli overrasket om han får slutt på måltørken i kveld.

Først i morgen er det Liverpools tur. De tar i mot bunnlaget Sheffield United hjemme på Anfield, og de er regnet som enda større favoritter enn hva Arsenal er mot Luton. Med andre ord et skikkelig bananskall Klopp må klare å svinge unna om han skal avslutte sin Liverpool-karriere med nok et ligatrofé.

Forrige
Forrige

- Verst tenkelig start på sesongen

Neste
Neste

Manchester Uniteds nyeste signering