Får nytt innhopp i Formel 1

viasport

Setter fart på spekulasjonene for neste sesong!

Alpine har annonsert at Jack Doohan skal kjøre den første treningen på Silverstone denne uken. Han tar ikke over bilen til Esteban Ocon som kjører på oppsigelse, men skal faktisk låne bilen til Pierre Gasly som nylig signerte ny kontrakt med det franske teamet.

Det har blitt spekulert heftig rundt hvem som tar over Ocons sete for neste sesong. Jack Doohan er ett av navnene som nevnes hyppigst, og dette innhoppet i bilen bidrar neppe til å roe ned ryktene.

Mange spekulerte i om Doohan kunne ta over for Ocon allerede under veis i årets sesong, og kanskje allerede fra Canada Grand Prix ble det sagt. Årsaken var hendelsene med Esteban Ocon under Monaco Grand Prix som teamsjef Bruno Famin ikke likte i det hele tatt.

Likevel nøyde Famin og Alpine seg med å la Doohan kjøre fredagstreningen i Montreal, og siden er det Ocon som har fått lov til å fortsette. Enn så lenge i det minste.

Skulle Alpine virkelig mene alvor med å gi Doohan en bil for neste sesong bør de la han kjøre mest mulig Formel 1-bil denne sesongen. Så mange fredagstreninger som overhodet mulig, kanskje med unntak av sprintløpene.

Forrige helgs løp på Red Bull Ring var nettopp en spintløps-helg, så at vi ikke fikk se Doohan der har uansett sin naturlige forklaring. Det som blir spennende nå er å se hva som skjer i de neste løpene på Hungaroring og Spa. Og ikke minst etter sommerferien.

Vi i viasport.com har tidligere tippet hvordan vi tror griden vil se ut i 2025, og selv om vi nevnte Doohan som en mulig kandidat er det ikke han vi tror vil danne tospann med Gasly neste sesong. Du kan lese hvem vi tror får sjansen i Alpine, og alle de andre teamene, HER!

Forrige
Forrige

Slik blir kvartfinalene i Copa America

Neste
Neste

Ny nordmann til Premier League