Forlater Barcelona

viasport

Tre stjernespillere ble sendt på dør denne uken!

Barcelona rydder i rekkene og gjør klart for neste sesong. Joao Felix, Marcos Alonso og Joao Cancelo har alle forlatt klubben.

Denne uken åpnet det internasjonale overgangsvinduet i tillegg til at månedsskiftet juni/juli er da kontrakter og låneavtaler som oftest løper ut. Det betyr omveltninger i spillertroppene over hele Europa.

Likevel er det sjelden kost at store klubber mister flere førstelagsspillere samtidig, slik Barcelona nå gjør. Mye av grunnen til dette er den økonomiske situasjonen i klubben, som har tvunget de til å jobbe på en litt annen måte enn tidligere på overgangsmarkedet. Barcelona har ikke hatt penger til å gjøre store spektakulære signeringer, men har likevel klart å stable et meget sterkt lag på bena takket være låneavtaler og kontraktsløse spillere.

Problemet med låneavtaler er at de er kortvarige, og spillerne reiser tilbake til klubben de er utlånt fra. Det er dette som har skjedd med begge Joao’ene. Felix vil returnere til Madrid og Ateltico, Cancelo vil ta turen tilbake til den lyseblå delen av Manchester. Etter de er ferdige med EM selvsagt.

Marcos Alonso har forlatt klubben uten noe ny jobb å møte opp til etter ferien. Kontrakten hans gikk ut, og Barcelona ønsket ikke å forlenge den. Det ble sparsomt med spilletid det siste året på venstrebacken som kom fra Chelsea før 2022/23-sesongen. Alonso fyller 34 i romjulen og har mye erfaring som helt sikkert vil være interessant for en rekke klubber, så jobbsøkingen bør ikke ta alt for lang tid for spanjolen med 9 landskamper på CV’en.

I tillegg kan det hende Barcelona mister flere spillere i ukene som kommer. Det ryktes at PSG forbereder et bud som vil knuse rekorden for verdens dyreste overgang for en av klubbens unge talenter. Les mer om det her.

Forrige
Forrige

Oliver Bearman bekreftet til Formel 1

Neste
Neste

Slik blir kvartfinalene i Copa America