Videre med et Realt nødskrik

viasport

Vinicius Jr. og Jude Bellingham feirer Real Madrids eneste mål i kampen

I en intens åttendedelsfinale klarte Real Madrid å holde RB Leipzig til 1-1 og sikre avansement til kvartfinalene med 2-1 sammenlagt.

Kampen, som fant sted i den spanske hovedstaden, var et bevis på motstandskraften og besluttsomheten til begge lag, med Real Madrid som utnyttet sin historiske dyktighet og Leipzig som viste en livlig innsats som nesten vippet vektskålen.

Real Madrid, under ledelse av Carlo Ancelotti, gikk inn i kampen med en liten fordel fra deres 1-0 seier i første kamp. Ancelotti gjorde strategiske justeringer i oppstillingen, ved å sette Brahim Díaz, vinneren fra første kamp, og angriper Rodrygo på benken, mens Jude Bellingham, lagets toppscorer denne sesongen, tok opp en avgjørende rolle rett bak den eneste spissen, Vinícius Júnior. Til tross for disse endringene, dominerte Leipzig den første halvdelen og skapte flere målsjanser. Loïs Openda sin smidighet så ham bomme på målet med liten margin ved tre anledninger, og Xavi Simons testet Madrids keeper, Andriy Lunin, som fortsatte sin imponerende form fra første kamp.

Andre omgang førte med seg en endring i momentum, spesielt etter at Rodrygo ble introdusert, noe som ga Madrid den sårt trengte angrepsdynamikken. Hans involvering var avgjørende, og tvang en redning fra Leipzigs keeper, Péter Gulácsi. Kort tid etter, utnyttet Madrid en rask kontring ledet av Bellingham, med Vinícius Júnior som leverte en robust avslutning for å utvide Madrids ledelse i duellen.

viasport

Dani Olmo var bare centimetere unna den viktige scoringen i sluttsekundene

Likevel forble Leipzig uanfektet, og deres kaptein, Willi Orbán, eksemplifiserte denne ånden ved å utligne med en presis heading, noe som holdt det tyske lagets håp i live. Orbán og hans lag fortsatte å presse, på jakt etter målet som ville forlenge kampen til ekstra tid, med nærskudd inkludert Orbáns påfølgende heading og Dani Olmos skudd som skrapte tverrliggeren.

Denne uavgjorten forhindret Real Madrid i å sette en ny klubbrekord på åtte påfølgende seire ved starten av en Champions League-sesong. Likevel understreket kampen deres konsistens i konkurransen, og markerte deres 12. kvartfinaleopptreden i de siste 14 sesongene. Imens var Leipzigs innsats bemerkelsesverdig, med Orbán som scoret sitt første Champions League-mål siden oktober 2017, og laget nektet Madrid et rent ark, noe som fremhevet deres potensial til tross for exiten.

Kampens statistikk understreket viktige spilleres bidrag og lagenes styrker. Bellinghams innflytelse var betydelig, ved å være direkte involvert i åtte mål i sine seks Champions League-opptredener for Madrid. Uavgjorten belyste også Real Madrids formidable hjemmerekord, med kun én kamp uten mål i sine siste 72 hjemmekamper i konkurransen, og viste deres vedvarende dyktighet på den europeiske scenen.

Forrige
Forrige

Red Bull suspenderer kvinnen som anklaget Horner

Neste
Neste

Se full TV-oversikt for ukens F1 & F2