Red Bull suspenderer kvinnen som anklaget Horner

viasport

Red Bull har suspendert den kvinnelige ansatte som rettet anklagene mot Christian Horner. Dette er et resultatet av etterforskningen Red Bull selv satte i gang.

I en betydningsfull hendelse innen Formel 1-verdenen har Red Bull tatt skrittet å suspendere en kvinnelig ansatt som tidligere hadde anklaget teamets sjef, Christian Horner, for upassende oppførsel. Kontroversen rundt Horner, som har vært en sentral figur i Red Bull Racing siden teamets inntreden på F1-ruten i 2005, har skapt bølger gjennom motorsportmiljøet. Under hans ledelse har teamet feiret omfattende suksess, med å sikre seg syv førermesterskap og seks konstruktørmesterskap.

Opprinnelsen til anklagene går tilbake til tidlig i februar, da Red Bull offentlig kunngjorde en undersøkelse av Horner etter klager på upassende og kontrollerende oppførsel. Horner, i respons til disse anklagene, fortalte De Telegraaf, "Jeg benekter fullstendig disse påstandene." Undersøkelsen førte til at Horner ble intervjuet av en advokat i flere timer den 11. februar, selv om denne første høringen ble avsluttet uten en endelig løsning.

Som Red Bull forberedte seg for 2024 F1-sesongen med lanseringen av deres bil den 15. februar, adresserte Horner den pågående undersøkelsen, og merket den som "en distraksjon" for sitt team. Oppfordringen til gjennomsiktighet i undersøkelsesprosessen ble forsterket av Mercedes team-sjef Toto Wolff den 21. februar, noe som understreker alvoret som anklagene ble sett på tvers av F1-paddocken.

viasport

Christian Horner ankom sesongåpningen i Bahrain forrige uke hånd i hånd med sin kone Geri Halliwell

Etter en intern undersøkelse, kunngjorde Red Bull den 28. februar at Horner hadde blitt renvasket for anklagene og ville fortsette i sin rolle som team-sjef og administrerende direktør. Denne kunngjøringen kom midt i Horners forsikringer om enhet innen teamet, spesielt ettersom F1-sesongen startet med Bahrain Grand Prix. Til tross for frifinnelsen, tok sagaen en vending da en anonym e-post, inkludert meldinger som påstås å involvere Horner, ble lekket til F1-personell og media, og kastet nye skygger over saken.

Horner, som snakket ved Bahrain Grand Prix, forble taus angående ektheten av de lekkede meldingene. Red Bull har også vært reservert i sin tilnærming til detaljene i undersøkelsen, og har valgt å ikke avsløre navnet på advokaten som var involvert i den uavhengige undersøkelsen, heller ikke spesifikkene i rapporten eller beslutningsprosessen som førte til avvisningen av klagen.

Suspensjonen av kvinnen som anklaget Horner kom en dag etter at klagen ble avvist av Red Bull, noe som signaliserer en kompleks og potensielt omstridt fase i prosedyrene. Til tross for suspensjonen, har Red Bull bemerket at "klageren har rett til å anke," og lar døren stå åpen for ytterligere utviklinger i denne profilerte saken. Gjennom hele prosessen har Red Bull og Horner opprettholdt en holdning av konfidensialitet, og uttalt, "Selskapet kan ikke kommentere denne interne saken," mens motorsportverdenen ser nøye med.

Forrige
Forrige

Verstappen og Alonso topper første økt i Jeddah

Neste
Neste

Videre med et Realt nødskrik