EM: Frankrike - Belgia

viasport

Storduell mellom Europas to beste lag!

Den største duellen i åttendedelsfinalene er utvilsomt dagens første oppgjør mellom Frankrike og Belgia. Dette er lagene som er rangert som nummer to og tre i verden, bak Argentina. Det blir ikke større enn dette, i det minste ikke på papiret. Men dette er to naboland som har skuffet så langt i mesterskapet. Begge endte på andreplass i sin gruppe.

Frankrike er store favoritter i kampen, men det er fort gjort å glemme at Belgia har hatt enormt med marginer mot seg så langt i mesterskapet, med annullerte mål med millimeter som skiller jubel fra fortvilelse. Romelu Lukaku hadde vært toppscorer i mesterskapet så langt om de annullerte målene hans hadde fått stå.

Frankrike på sin side imponerte heller ikke i gruppespillet. De vant 1-0 mot Østerrike og spilte uavgjort i de to neste mot Nederland og Polen. Det er selvsagt verdt å merke seg at de var i dødens gruppe, og hadde vesentlig tøffere motstand enn de aller fleste andre i sine tre første kamper. Å komme ut av den gruppen med bare ett baklengsmål, som i tillegg kom på et straffespark er definitivt noe å ta med seg. At de kun har scoret to mål, hvor ett kom fra straffemerket og det andre var selvmål har de neppe så lyst til å snakke like mye om.

De har også spilt mye uten sin store talisman Kylian Mbappe som brakk nesen i den første kampen. Han er tilbake til denne kampen, men spørsmålet er hvor mye denne ansiktsmasken han må spille med vil hemme han. Selv har han blitt sitert på at den er ‘et rent helvete’ å spille med.

Kampodds Frankrike - Belgia: (H-U-B)

Norsk Tipping: 1,95 - 3,30 - 4,10
Unibet: 1,93 - 3,20 - 4,70
Coolbet: 2,00 - 3,30 - 4,70

Vi tror det blir en jevnere kamp enn hva oddsen tilsier, med to lag som er klar over hva som står på spill og hvem de spiller mot. Det vil føre til mye krig midt på banen og solid forsvarsspill, noe som igjen gir få scoringer.

Under 2,5 mål totalt til full tid

Norsk Tipping: 1,75
Unibet: 1,67
Coolbet: 1,75

LAGOPPSTILLINGER FRANKRIKE - BELGIA

Frankrike:

Maignan - Kounde - Upamecano - Saliba - Hernandez - Kante - Tchouameni - Rabiot - Greizmann - Thuram - Mbappe (c)

Belgia:

Casteels - Castagne - Faes - Vertonghen - Theate - De Bruyne (c) - Onana - Carrasco - Openda - Doku - Lukaku

Dette er mye kjente fjes fra de tidligere kampene. Frankrike ser ut til å spille med Mbappe og Thuram på topp og Greizmann i en friere rolle, og da altså ingen tydelige kantspillere. Belgia beholder veteranen Jan Vertonghen i forsvar, og går rutine i møte med de franske superstjernene. De har også gitt tillit til Lois Openda og Yannick Carrasco fra start denne gangen.

Forrige
Forrige

EM: Portugal - Slovenia

Neste
Neste

Tottenham henter talent for halv milliard