Tottenham henter talent for halv milliard

viasport

Ettertraktet stortalent er klar for Tottenham!

Det er 18 år gamle Archie Gray som skal være klar for Tottenham, i følge en rekke kilder. Overgangssummen skal være på £40 millioner, som tilsvarer rett i overkant av en halv milliard norske kroner. Som en del av avtalen skal midtstopper Joe Rodon gå motstatt vei. Rodon, som allerede kjenner Leeds godt etter en sesong på utlån der, verdsettes i denne avtalen til £10 millioner.

Archie Gray fikk sitt gjennombrudd forrige sesong for Leeds hvor han spilte fast hele sesongen. Han startet 40 ligakamper, og var med på å kjempe om opprykk hele veien inn. Nå ser det ut til å kunne bli Premier League den kommende sesongen likevel.

Først var det ventet at Brentford skulle sikre seg supertalentets signatur, men den avtalen skal ha gått i vasken på grunn av uenighet i hvor mange avdrag overgangssummen skulle betales i, og når disse avdragene skulle betales.

Archie Gray er primært sentral midtbanespiller, men fikk flest kamper på høyre back forrige sesong. I den grad Tottenham planlegger å bruke Gray allerede den kommende sesongen, så er nettopp høyre back en posisjon de kan trenge forsterkninger. Pedro Porro er det soleklare førstevalget, og de prøver å kvitte seg med backupen Emerson Royal. På midtbanen er det meget hard kamp om plassene med både Pape Matar Sarr, Rodridgo Bentancour, Yves Bissouma, Pierre-Emile Højbjerg, Oliver Skipp og Giovanni Lo Celso i tillegg til klubbens egne tenåringstalenter som allerede kjemper om plassene.

En viktig ting å tenke på for Tottenham er at om de får unge Archie til å trives i klubben, så er mulighetene for å også kunne hente lillebror Harry meget gode. Og som med brødrene Bø i skiskyting, brødrene Ingebrigtsen i løping og brødrene Spangen i bilcross er det den yngste av de som er det største talentet.

Forrige
Forrige

EM: Frankrike - Belgia

Neste
Neste

EM: Spania - Georgia