Verstappen vant som han ville i Kina

viasport

Max Verstappen feiret en triumferende helg ved det kinesiske Grand Prix, hvor han dominerte arrangementet med seire både i lørdagens sprint og hovedløpet på søndag.

Den nederlandske racerføreren, som startet fra pole position, ledet det 56 runder lange løpet på Shanghai International Circuit med en imponerende opptreden som så ham stort sett uutfordret, til tross for en rekke dramatiske hendelser som fant sted bak ham.

Løpet ble avbrutt av flere omstarter på grunn av hendelser på banen, inkludert en mekanisk svikt som satte Valtteri Bottas ut av spill. Sikkerhetsbilen ble sendt ut to ganger, først etter Bottas' problem og igjen etter kollisjoner blant andre sjåfører. Til tross for disse forstyrrelsene, beholdt Verstappen sin ledelse og ro, og uttrykte sin tilfredshet med bilens prestasjon og det generelle resultatet. "Det føltes utrolig," sa Verstappen etter løpet. "Hele helgen tror jeg vi var utrolig raske. Det var bare behagelig å kjøre på hvert enkelt [dekk] sammensetning også. Omstarter, jeg tror vi overlevde det bra. Bilen var i prinsippet på skinner, jeg kunne gjøre hva jeg ville med den, og slike helger er selvfølgelig utrolige å føle og selvfølgelig å oppnå det vi gjorde denne helgen er fantastisk."

viasport

Verstappens seier markerte hans første seier på Shanghai-banen, noe som forsterket hans glede og markerte en betydelig milepæl i hans karriere. Red Bull-føreren stod også overfor et spennende øyeblikk mot slutten av løpet da han kjørte over vrakrester fra Zhou Guanyus bil, som hadde mistet en endplate etter en mindre kollisjon. Dette vekket bekymringer om en potensiell punktering, spesielt ettersom løpet nærmet seg slutten. Verstappen beskrev hendelsen og sa, "Jeg mener du hører alltid litt lyder. Selvfølgelig har jeg hatt det i fortiden at jeg har måttet trekke meg ganske nær slutten. Det var litt vrakrester tror jeg fra en bil. Du vet når dekkene blir kalde og gamle er det veldig lett å punktere dem og jeg ville bare dobbeltsjekke."

Med sin siste seier har Verstappen ikke bare sikret et fastere grep om førsteplassen i førermesterskapet, men ser også fremover med optimisme til neste løp i Miami planlagt fra 3. til 5. mai. Han forventer et utfordrende løp, men forblir entusiastisk med tanke på sine sjanser. "Det burde normalt være et godt løp for oss," bemerket han. "Normalt litt mer rett frem med strategien, men det er alltid en ganske vanskelig bane. Jeg er spent, det er alltid en ganske sprø helg der, så det kommer til å bli en travel en."

Verstappens dominerende opptreden i Kina understreker ikke bare hans ferdigheter og besluttsomhet, men også setter scenen for en spennende sesong mens han fortsetter å forsvare sin verdensmestertittel.

Forrige
Forrige

VAR er Luton-fan

Neste
Neste

Hamilton: – Stort steg i riktig retning