Hamilton: – Stort steg i riktig retning

viasport

Max Verstappen vant sprinten foran Lewis Hamilton

Lewis Hamilton oppnådde en betydelig milepæl for Mercedes med en andreplass i sprint-løpet på Shanghai International Circuit, noe som markerte en bemerkelsesverdig forbedring for teamet i 2024-sesongen.

Fra starten ved siden av pole-sitter Lando Norris, tok Hamilton raskt ledelsen i løpets innledende runde, bare for å bli tatt igjen av Max Verstappen, som startet fra fjerdeplass. Til tross for at han ikke kunne konkurrere med Red Bulls om seieren, signaliserte Hamiltons prestasjon et sterkt skritt fremover for Mercedes.

Etter å ha reflektert over løpet, uttrykte Hamilton stor tilfredshet med resultatet og anerkjente det som hans beste prestasjon på lenge. "Det er det beste resultatet jeg har hatt på lenge, så jeg er super, super glad og takknemlig," sa han. Han bemerket den gunstige effekten av værforholdene under Sprint-kvalifiseringen, og antydet at det spilte en rolle i hans sterke prestasjon. "I det minste med regnet [i Sprint-kvalifiseringen] tror jeg det virkelig hjalp, naturlig. Løpet var tøft, og hvis jeg var lenger bak kunne jeg kanskje slitt med å komme videre, men jeg fant ut mye om bilen gjennom denne korte delen av løpet, så jeg er spent på morgendagen."

Dette arrangementet markerte Mercedes' første topp-tre-plassering i sesongen, en sesong der de sporadisk har vist potensial, men slitt med å konsekvent utfordre frontrunnerne som Red Bull. Til tross for fremgangen, forble Hamilton forsiktig optimistisk om teamets utsikter for resten av helgen, som inkluderte ytterligere kvalifiseringsrunder og hoved-Grand Prix. "Jeg tror fortsatt ikke vi er like raske på en enkeltrunde som åpenbart Ferrariene, Red Bulls," utdypet han. "Jeg tror McLaren er foran oss, helt sikkert, og muligens Aston Martin. Vi er sannsynligvis veldig nær Aston Martin – vi får se i dag."

Hamilton understreket også de strategiske mulighetene som er åpne for teamet, og vektla deres potensial for forbedring mellom øktene. "Jeg forventer ikke at vi vil kjempe om første rad, men det heldige er at vi kan gjøre noen justeringer [mellom parc ferme-restriksjonene] så forhåpentligvis kan jeg forbedre bilen i løpet av de neste tre timene og forhåpentligvis ha en bedre kvalifiseringssesjon enn vi har hatt tidligere."

I mellomtiden viste Hamiltons lagkamerat, George Russell, også motstandskraft ved å score et poeng etter å ha startet 11. på griden og avsluttet åttende, og valgte myk sammensetning av dekk i motsetning til andre føreres valg av medium. Dette valget understreket teamets intensjon om å eksperimentere og tilpasse seg de utviklende løpsforholdene.

Ettersom Mercedes fortsetter å finpusse sin ytelse og strategi, tilbyr resultatene fra Sprint-løpet et glimt av håp og et mulig vendepunkt i deres sesong, noe som antyder at de snart kan være i stand til å utfordre de ledende lagene i Formel 1 konsekvent.

Forrige
Forrige

Verstappen vant som han ville i Kina

Neste
Neste

Fra varme Brasil til iskalde Premier League