VAR er Luton-fan

viasport

Etter et kontroversielt 2-0 tap mot Everton, har Nottingham Forest offentlig uttrykt sin misnøye med dommerne, spesielt med videoassistentdommer (VAR) Stuart Attwell i en dristig uttalelse på sosiale medier.

Klubbens harme stammer fra tre avgjørende straffespark som ble unnlat å gi under kampen, noe som forverrer deres kamp for å overleve i Premier League.

Klubbens offisielle X-konto beklaget: «Tre ekstremt dårlige avgjørelser - tre straffespark ikke gitt - som vi rett og slett ikke kan akseptere. Vi advarte PGMOL at VAR er Luton-fan før kampen, men de byttet ham ikke ut. Vår tålmodighet har blitt testet flere ganger. NFFC vil nå vurdere sine muligheter.» Denne direkte anklagen utløste en undersøkelse fra Fotballforbundet (FA) angående postens implikasjoner og avgjørelsene som ble tatt under kampen.

Under kampen sentrerte kontroversen seg rundt Nottingham Forest-spilleren Ashley Young, som var involvert i flere omtvistede øyeblikk. I første omgang hevdet Giovanni Reyna at han ble klippet av Young, men både dommer Anthony Taylor og VAR Stuart Attwell så ingen forseelse. Debatten fortsatte da et innlegg fra Callum Hudson-Odoi tilsynelatende traff Youngs arm like etterpå. Imidlertid, på grunn av hendelsens nære avstand, vurderte ingen av dommerne det som straffbart.

Situasjonen intensiverte seg i andre omgang da Hudson-Odoi tilsynelatende ble felt av Young mens han forsøkte å nå en pasning. Lovligheten av Youngs utfordring ble stilt spørsmål ved, men igjen bestemte Taylor og Attwell at det ikke var tilstrekkelig bevis for å gi straffespark.

Nuno Espírito Santo, manageren for Nottingham Forest, uttrykte sin frustrasjon og samstemte med klubbens følelser: «Jeg deler klubbens følelse fordi det ikke bare er denne kampen, det har vært en stund med dårlige avgjørelser mot oss. Det er ikke en unnskyldning, men vi er ikke komfortable med dommerne.»

Han diskuterte ytterligere de spesifikke bekymringene om VAR, og forklarte: «Jeg er klar over klagen om at klubben ikke var komfortabel med VAR, men PGMOL bestemte seg på en annen måte. Det er ikke viktig om han er fan av en annen klubb eller ikke. VAR sitter i en stol, de har tid til å vurdere bildene. Jeg vil bare forstå hvorfor, hvorfor vi alltid har vært på slutten av dårlige avgjørelser.»

Følgene av kampen var betydelige, ettersom mål fra Idrissa Gueye og Dwight McNeil løftet Evertons posisjon, og skjøv Nottingham Forest til en farlig 17. plass på ligatabellen, kun ett poeng over Luton, med fire kritiske kamper igjen.

Nottingham Forests vedvarende frustrasjoner over dommeravgjørelser har ført til at de har ansatt tidligere dommer Mark Clattenburg som konsulent. Klubben håper hans ekspertise kan bidra til å adressere og muligens rette opp de kontinuerlige problemene de står overfor med kampdommere, som notert ved deres flere appeller til Professional Game Match Officials Limited (PGMOL) gjennom sesongen.

Forrige
Forrige

United ble ydmyket på veien til cupfinalen

Neste
Neste

Verstappen vant som han ville i Kina