Verstappen og Alonso topper første økt i Jeddah

viasport

Max Verstappen var nok en gang raskest // Red Bull Content Pool

I det første glimtet av Formel 1-helgen i Saudi Arabia utmerket Max Verstappen seg ved å ta ledelsen under den første fritreningssesjonen, tett fulgt av Fernando Alonso i en økt fylt med dramatikk og knappe marginer.

I den elektriske atmosfæren av Saudi Arabias Grand Prix avslørte den første fritreningssesjonen en spennende forhåndsvisning av helgens racingsutsikter. Max Verstappen, den regjerende verdensmesteren og Red Bull Racing-stjernen, tok raskt kommandoen over resultatlistene, og viste sin ferdighet og besluttsomhet på Jeddah Corniche Circuit. Midt i et intenst konkurransedyktig felt var Verstappens prestasjon en maktdemonstrasjon, der han kantet seg foran med en bemerkelsesverdig rundetid på 1m 29.659s på sitt andre forsøk, og solidifiserte sin posisjon på toppen av tidstabellene.

Sesjonen var ikke uten sitt drama og knappe marginer, da Verstappen opprinnelig fant seg selv bak Mercedes’ George Russell med kun 0.003s etter de første løpene på myke dekk. Men hans ustoppelige jakt på perfeksjon lønte seg da han klarte å forbedre tiden sin og distansere seg fra gruppen. Kampen om overlegenhet så Fernando Alonso fra Aston Martin tre frem som Verstappens nærmeste rival, og avsluttet bare litt under to tideler bak, med Sergio Perez, Verstappens lagkamerat, pustende Alonso i nakken kun et par hundredeler videre bak. Russell klarte å opprettholde et konkurransedyktig tempo, og avrundet topp fire og sikret at de sølvfargede pilene forble i konkurransen.

viasport

Det er god stemning i Red Bull-garasjen om dagen // Red Bull Content Pool

Fritreningssesjonen var et utstillingsvindu av talent over hele feltet, med Ferraris duo Charles Leclerc og Carlos Sainz som sikret henholdsvis femte og sjette plass. Sainz' deltakelse var spesielt bemerkelsesverdig, med tanke på at han nettopp hadde ankommet i tide for sesjonen etter å ha overvunnet sykdom som førte til at han gikk glipp av de foregående medieforpliktelsene.

Lando Norris ledet McLaren-ladningen med en beundringsverdig syvende plass, og demonstrerte teamets potensial og motstandskraft. Tett etterfulgt av Lewis Hamilton i den andre Mercedesen, Lance Stroll fra Aston Martin, som hadde et smalt unngå med veggen tidligere i sesjonen, og Alex Albon fra Williams, som avrundet topp ti og fremhevet det konkurransedyktige mangfoldet i feltet.

Lenger ned på listen ledet Valtteri Bottas Alfa Romeo Saubers innsats på 11. plass, mens hans lagkamerat Zhou Guanyu møtte en utfordrende sesjon og endte på 18. plass etter å ha kommet seg fra et dramatisk sladd. Sesjonen reflekterte også pågående justeringer innen lag, da Alpines Esteban Ocon avsluttet på 13. plass midt i nylige personellendringer som sikter på å revitalisere laget etter en utfordrende start på sesongen.

Fritreningssesjonen i Saudi-Arabia la grunnlaget for en spennende Grand Prix-helg, med hver runde som øker forventningen. Ettersom lag og førere fortsetter å finslipe sine strategier og presse sine grenser, forblir kampen om overlegenhet i Formel 1 like uforutsigbar og spennende som alltid.

Forrige
Forrige

Carlos Sainz må stå over Saudi Arabia Grand Prix

Neste
Neste

Red Bull suspenderer kvinnen som anklaget Horner