Max Verstappen og Erling Haaland nominert til prestisjepris

BBC World Sports Star of the Year deles ut tirsdag kveld, og blant de seks nominerte finner vi blant annet den tredoble verdensmesteren i Formel 1, Max Verstappen og Norges superstjerne i fotball Erling Braut Haaland.

Prisen deles ut årlig til en person som har utmerket seg innen idrett, og stemmes frem av publikum. Det er et ekstremt trangt nåløye for å bli nominert og enda vanskeligere å stikke av med selve prisen.

Listen over tidligere vinnere er stjernespekket, og inkluderer navn som Lionel Messi, Roger Federer, Usain Bolt, Tiger Woods, Muhamed Ali og Pelé. Tennis er den mestvinnende idretten med hele 17 priser, foran friidrett med 12 og golf med 9.

Bare fem fotballspillere har vunnet prisen tidligere. Eusebio var først ute i 1966 før Pelé fikk prisen i 1970. Deretter må vi helt til Ronaldo vant i 2002, Cristiano Ronaldo i 2014 og til slutt Lionel Messi som vant fjorårets pris. Erling Haaland vil med andre ord være i et meget eksklusivt selskap dersom han skulle få årets World Sports Star of the Year.

Det vil også være første gangen en nordmann vinner prisen dersom den skulle havne på peishyllen til Erling Braut Haaland. Det er kun Björn Borg fra Sverige som har vunnet prisen tidligere, noe han gjorde i 1979, 21 år før Braut Haaland ble født.

Max Verstappens liste over kolleger som har vunnet er faktisk enda kortere. Bare Nikki Lauda (1977) og Sebastian Vettel (2013) har vunnet prisen som motorsportsførere tidligere. Michael Schumacher er kanskje det største navnet som aldri fikk denne prisen.

Det skal sies at dette er prisen som går til internasjonale utøvere, og at BBC deler ut en egen pris til britiske idrettsstjerner, så navn som Lewis Hamilton og David Beckham har vunnet den prisen. Her har faktisk Formel 1 vunnet nest flest priser med 8, bak friidrettens 18. Fotball har seks prisvinnere.

Dette er årets nominerte til BBC World Sports Star of the Year

  • Erling Braut Haaland, Norge (fotball)

  • Max Verstappen, Nederland (Formel 1)

  • Simone Biles, USA (turn)

  • Aitana Bonmati, Spania (fotball)

  • Novak Djokovic, Serbia (tennis)

  • Siya Kolisi, Sør-Afrika (rugby)

Forrige
Forrige

Nottingham Forest sparket treneren - har erstatteren klar

Neste
Neste

Den viktige landskampen i Champions League