Nottingham Forest sparket treneren - har erstatteren klar

Steve Cooper tok Nottingham Forest til Premier League og holdt de der i den første sesongen mot alle odds, men nå er det slutt for den unge manageren. Nottingham Forest bekreftet i går at de har gitt Cooper sparken.

Forest ligger på trygg plass på tabellen, men ledelsen i klubben mener at pilen peker feil vei og har valgt å gjøre endringer. Det har bare blitt tre seiere, fem uavgjort og 14 poeng fra de 17 kampene som er spilt siden seriestarten i august. Om vi tar med at seier nummer en og to kom i andre og fjerde serierunde betyr det at det har blitt stusselige én trepoenger på over tre måneder.

Steve Cooper takker for seg i Nottingham Forest, men vil garantert bli takket av fansen. Etter 16 strake sesonger på nest øverste nivå i England, hvorav de ti siste som oftest var på nedre halvdel av tabellen kom Steve Cooper inn og løftet Forest opp fra glemselen.

Cooper tok over et lag som lå på bunnen av tabellen med ett poeng etter syv spilte kamper. Han snudde skuta umiddelbart og vant fem av sine seks første kamper. Det endte med playoff og opprykk til Premier League. I tillegg tok han laget til en kvartfinale i FA-cupen. Ingen av delene hadde skjedd siden 90-tallet.

Første sesongen i Premier League handlet Forest inn et helt nytt lag, men Steve Coopers mannskap ble spådd en snarlig retur til Championship. Nok en gang motbeviste han kritikerne. Det endte med en 16. plass og en semifinale i Carabao Cup. Absolutt en godkjent sesong. Men nå har altså den 44 år gamle Steve Cooper fått sparken.

Ny manager annonsert allerede

Nottingham Forest har allerede har erstatteren til Steve Cooper klar. Det er den tidligere Wolves og Tottenham-manageren Nuno Espirito Santo som skal ta over skogvokterne. Hans siste trenerjobb var Al-Ittihad i Saudi Arabia. Der vant han klubbens første ligatittel på 14 år, i tillegg til å vinne Saudi Super Cupen. Likevel ble portugiseren sparket 8. novmeber etter å ha blitt slått ut av AFC Champions League.

Det blir spennende å se om Espirito Santo får et bedre opphold enn hans forrige manager-jobb i Premier League. Han tok over Tottenham før 2021/22-sesongen og vant de tre første kampene, noe som sikret han prisen for månedens manager i august. Likevel endte det med sparken allerede 1. november, og han huskes ikke særlig positivt av Spurs-fansen. Vi får håpe Forest-fansen er litt mildere innstilt.

Forrige
Forrige

Sergio Perez og Helmut Marko ute av laget?

Neste
Neste

Max Verstappen og Erling Haaland nominert til prestisjepris