Vanskelig trekning for Norges håndballhåp i OL

viasport

Nora Mørk håper å vinne OL-gullet hun mangler denne sommeren

Både håndballjentene og håndballgutta møter meget tøff motstand i sommerens OL i Paris.

Trekningen av gruppene til håndballmesterskapene under sommer-OL i Paris er gjort, og Norges landslag kom ikke spesielt heldig ut. Det ble meget tøff motstand både på kvinne og herresiden.

Håndballjentene skal møte både Danmark og Sverige, i tillegg til Tyskland, Sør-Korea og Slovenia. Til tross for hard motstand, særlig fra våre skandinaviske naboer, så er det hele fire lag som går videre fra gruppespillet. De fire går direkte til kvartfinale. Der møter de topp 4 fra den andre gruppen, hvor Frankrike, Nederland, Spania, Ungarn, Brasil og Angola skal kjempe om avansement.

Det er ventet at Frankrike vinner gruppe B og møter fjerdeplassen fra Norges gruppe A, hvor gruppeseieren er ventet å stå mellom Norge og Danmark først og fremst. Men Sverige vil garantert ha et ord med i laget.

OL er det største for håndballspillere, og uten tvil det vanskeligste. Det skjer bare hvert fjerde år, troppen er mindre og kampene kommer tettere enn i EM og VM. Norge har vunnet OL to ganger tidligere. Først i Beijing i 2008 før de klarte å forsvare gullet i London fire år senere i 2012. Med unntak av 1996 og 2004 har Norges kvinnelandslag tatt medalje i samtlige OL siden Seoul i 1988. Av spillerne som er forventet å utgjøre Norges tropp er det bare Camilla Herrem og Katrine Lunde som har vært med på å vinne OL-gull tidligere.

Sander Sagosen er skjerpet før sommerens OL-sluttspill

Hard trekning også for håndballgutta

Like stor medaljefangst har det ikke vært på herresiden. De deltok i forrige OL hvor de ende på en 7. plass. Dette var første OL-deltakelse siden 1972. Likevel er det optimisme rundt landslagets muligheter i sommerens olympiske leker etter to VM-sølv og en EM-bronse de siste syv årene.

Jonas Willes menn skal møte tøffest mulig motstand allerede i gruppespillet. Både Frankrike og Danmark er i samme gruppe som Norge. Det er disse to lagene som har spilt mot hverandre i finalene i både forrige OL, VM og EM. Frankrike er tittelforsvarere i OL etter de slo danskene i Tokyo for tre år siden. Danskene er regjerende verdensmestere, og Frankrike vant EM-tittelen tidligere i år.

I tillegg til disse skal Norge møte Ungarn, Egypt og Argentina i gruppespillet. Som for kvinnene går de fire beste lagene videre, og skal møte de fire beste fra gruppe A som består av Spania, Kroatia, Tyskland, Sverige, Slovenia og Japan.

OL-turneringene i håndball starter 27. juli, og varer frem til finalen 11. august.

Forrige
Forrige

Arsenal villige til å selge for en halv milliard

Neste
Neste

Tottenham trenger Arsenals hjelp for å sikre plass i Champions League