Tottenham trenger Arsenals hjelp for å sikre plass i Champions League

viasport

Det er lite vennskap å spore mellom London-rivalene Tottenham og Arsenal. Nå kan de liljehvite trenge hjelp fra de røde.

Det siste laget Spurs-fansen vil heie på er Arsenal, men i kveld får de i det minste en bonus om erkerivalen vinner.

Arsenal skal ut i returmøtet mot Bayern München på Allianz Arena i kveld. Det første møtet mellom de to ble spilt tirsdag forrige uke og endte 2-2. Dermed er det laget som har scoret flest mål etter full tid i kveld som går videre til semifinalen i Champions League. Om begge lagene har scoret like mange mål må det ekstraomganger og eventuelt straffespark-konkurranse til for å kåre en vinner.

Men hvorfor skal Tottenham bry seg med hva som skjer med Arsenal i en cupkamp?

Svaret er en ekstra plass i Champions League.

Mye er sagt og skrevet om femteplassen i Premier League og at denne kanskje gir en plass i neste års Champions League. Topp 4 får helt sikkert plass, slik det har vært i mange år allerede. Og Tottenham kan så absolutt kvalifisere via fjerdeplass, men om femteplassen også holder er de mer eller mindre sikret en retur til verdens største klubbturnering.

Så hva har Arsenal med dette å gjøre?

Hvilke land som får en ekstra plass i Champions League avgjøres ut fra resultatene til det landets klubber i denne sesongens Europacuper. Og da tenker du sikkert at dette ikke bare hviler på Arsenals skuldre, men også de andre engelske klubbene som er med. Og det er helt sant, men det er en veldig viktig faktor som spiller inn:

Tyskland er det landet England kjemper med for å få den siste plassen i Champions League. Og Bayern München er som de fleste vet en tysk klubb.

Derfor er Arsenals kamp mot Bayern München i kveld den virkelige nøkkelkampen når det skal regnes ut hvilken nasjon som er best. Det er et direkte oppgjør England mot Tyskland, og utfallet her kan være det som avgjør om det er femteplassen fra Premier League eller Bundesliga som får være med i Champions League neste sesong.

Og for å gjøre dette enda mer innviklet: Bayern München stiller med Eric Dier som er på utlån fra nettopp Tottenham i kveld i midtforsvaret. I tillegg til Tottenham-legende Harry Kane på topp. Om Spurs-fansen trodde de hadde et dilemma i kveld, så er det mye værre for de to.

Tottenham og Arsenal er vant til harde dueller når de møtes på banen. Nå håper Tottenham at deres rivaler er like tøffe i møtet med Bayern München i kveld

West Ham er Plan B

Skulle Arsenal bli slått ut av Champions League av Bayern München nok en gang har Tottenham en annen byrival som kan bidra. For West Ham møter også tysk motstand i Europa. Problemet er bare at de tapte 2-0 i Leverkusen forrige uke og har et vesentlig tøffere utgangspunkt med tanke på å gå videre enn hva Arsenal har. Og det er nettopp derfor Arsenals kamp blir så viktig, ettersom mye tyder på at Bayer Leverkusen går videre på bekostning av West Ham, og fordi Borussia Dortmund gikk videre til semifinalen i Champions League i går.

På toppen av dette er også Liverpool overraskende på vei ut av Europa League mot Atalanta etter et pinlig 3-0 tap hjemme på Anfield. Bare Aston Villa vant sin første kamp av de engelske lagene. De slo Lille 2-1 hjemme og bør ha gode muligheter for å avansere til semifinalen i Europa Conference League.

Og nettopp Aston Villa er det andre laget som sammen med Tottenham har grunn til å håpe på gode resultater til engelske klubber, ettersom de også er med i kampen om å bli fire eller fem i årets Premier League.

Stillingen akkurat nå, etter Dortmunds avansement i går er knepen fordel Tyskland. De har 17,214 poeng mot Englands 16,750 poeng. Italia leder med 18,428 poeng, men det er to plasser som fordeles. Frankrike og Spania er nummer fire og fem, uten særlig realistiske håp om å ta igjen landene foran. Så det står i praksis mellom England og Tyskland her.

Forrige
Forrige

Vanskelig trekning for Norges håndballhåp i OL

Neste
Neste

Dele Alli på bedringens vei: Sikter mot VM 2026