Arsenal villige til å selge for en halv milliard

viasport

Gabriel Jesus og Eddie Nketiah sliter begge med spilletid for Arsenal

Flere klubber har vist interesse for angriperen. Det kan gå mot en overgang verdt mer enn en halv milliard kroner til sommeren.

Arsenal har signalisert sin vilje til å kvitte seg med angriperen Eddie Nketiah i det kommende overgangsvinduet. Til tross for interesse fra flere Premier League-klubber, inkludert West Ham United, Crystal Palace, Fulham og AFC Bournemouth, vil potensielle kjøpere måtte punge ut med en betydelig sum på £40 millioner for å sikre seg tjenestene til den unge spissen.

Beslutningen om å skille lag med Nketiah understreker Arsenals strategiske tilnærming til sammensetningen av stallen sin. Etter allerede å ha sikret seg £34 millioner fra salget av medspilleren Folarin Balogun til AS Monaco i 2023, er Gunners klare til å kapitalisere ytterligere på overgangsmarkedet, med mål om å maksimere avkastningen fra Nketiahs avskjed.

Interessen for den engelske landslagsspilleren har kommet fra flere hold, spesielt fra Bournemouth og en trio av London-baserte klubber – Fulham, West Ham og Crystal Palace – som alle ønsker å styrke angrepsalternativene sine foran den nye sesongen.

Imidlertid avhenger Arsenals suksess av viljen til potensielle kjøpere til å oppfylle deres økonomiske krav. Mikel Artetas mannskap er fast bestemt på at forhandlinger skal starte på £40 millioner, en sum som ville kreve en rekordstor investering fra både Palace, Fulham og Bournemouth.

Nketiahs status som et lokalt talent fremhever hans tiltrekningskraft for potensielle kjøpere, og gir Arsenal en mulighet til å dra nytte av sin akademiske utvikling.

Tross en vellykket periode med Leeds United på lån, har Nketiah funnet seg i en sekundær rolle på Arsenal, med manager Mikel Arteta ofte som foretrekker andre alternativer, som Kai Havertz, i avgjørende kamper. Likevel er Nketiahs sporrekord med å levere mål fortsatt imponerende, med hans bidrag avgjørende i viktige kamper, inkludert et minneverdig dobbeltmål i en 3-2-triumf over Manchester United.

I refleksjon over situasjonen, anerkjenner lagkamerat Gabriel Jesus utfordringene Nketiah står overfor i kampen om jevnlig spilletid. Den brasilianske angriperen understreker den konkurransedyktige naturen ved å representere en toppklubb, der ubønnhørlig besluttsomhet er nødvendig for å sikre en plass i startoppstillingen.

Crystal Palace og West Ham United fremstår som fremtredende konkurrenter for Nketiahs signatur, med begge klubbene ivrige etter å forsterke angrepsrekkevidden sin. Crystal Palace, spesielt, har lenge beundret Nketiahs styrke, og anerkjenner hans kvalifikasjoner som Englands alltid ledende målscorer for U21-landslaget.

Med overgangsmarkedet som varmer opp, utforsker Arsenal aktivt potensielle erstattere for Nketiah. Notable mål inkluderer Alexander Isak fra Newcastle United, Dusan Vlahovic fra Juventus, Ivan Toney fra Brentford og Sporting Lisbons Viktor Gyokeres, som Gunners søker å forsterke deres offensive arsenal for de kommende utfordringene.

Forrige
Forrige

Antonio Nusa kan endre Tottenhams planer for Timo Werner

Neste
Neste

Vanskelig trekning for Norges håndballhåp i OL