Dele Alli på bedringens vei: Sikter mot VM 2026

viasport

Slik vi husker Dele Alli, som en av verdens største talenter

Dele Alli er fast bestemt på å gjøre comeback og tar sikte på å bli med i Englands tropp til VM i 2026.

Til tross for at han ikke har spilt siden februar 2023 på grunn av en rekke skader, forblir Alli optimistisk med tanke på sin retur til profesjonell fotball. Hans siste kamp var under et låneopphold hos Besiktas, men oppholdet ble forkortet på grunn av en hofte-skade. For øyeblikket er han under kontrakt med Everton frem til sesongens slutt, og han forventer å gjenoppta full trening før den tid.

I en følelsesladet fortelling delt med Sky Sports, avslørte Alli personlige utfordringer som har preget hans reise, inkludert hans kamp mot avhengighet av sovepiller og hans møte med psykiske helseproblemer. Han fortalte om sin tid i rehabilitering, en seks ukers periode som han beskrev som transformerende. "Da jeg gjorde det intervjuet, sa jeg at det var den beste følelsen jeg hadde på den tiden etter å ha kommet ut av rehab," forklarte han, og bemerket den positive effekten av sin åpenhet på andre og seg selv. "Da jeg gjorde det, sa jeg at hvis det hjalp én person, ville jeg være glad, og det var alt jeg ønsket. Støtten og reaksjonene jeg fikk var overveldende - jeg er definitivt stolt av det."

Hans besluttsomhet understrekes av en daglig påminnelse satt på telefonen hans klokken 11— "VM 2026." Dette signaliserer ikke bare hans mål, men også et personlig vitnesbyrd om å overvinne motgang. "Folk vil si 'han har ikke spilt på et år', men det er målet mitt. Jeg vet hvor mitt nivå er," uttalte Alli og uttrykte tillit til sin evne til å returnere til toppform.

viasport

Dele Alli var gjest hos Sky Sports i helgen

Idrettsutøverens reise har ikke vært uten mørke øyeblikk. I en alder av bare seks år ble han utsatt for seksuelt misbruk, en skremmende opplevelse han delte offentlig i håp om å hjelpe andre som møter lignende vanskeligheter. Denne sårbarheten har spilt en betydelig rolle i hans mentale og emosjonelle helingsprosess.

Alli var en viktig medlem av det engelske laget som nådde semifinalene i VM i 2018. Hans siste landskamp kom imidlertid i 2019, og hans påfølgende skader har holdt ham borte fra banen. Når han snakket om sin pågående bedring, delte han, "Det har bare vært et skadeproblem - ett som jeg forhåpentligvis nærmer meg slutten av. Jeg kan se lyset i enden av tunnelen."

Gjennom sin prøvelse har Alli måttet utøve tålmodighet og motstandskraft, og utholdt "mange oppturer og nedturer." Likevel ser han disse utfordringene som muligheter for personlig vekst. "Det har hjulpet meg til å vokse enda mer som person. Å ha de mulighetene til å vokse selv, smerten fra skaden er noe jeg kan kanalisere når jeg er tilbake," reflekterte han.

Ettersom Dele Alli fortsetter sin bedring, er hans historie ikke bare en om sportsambisjoner, men også om menneskelig kamp og motstandsdyktighet, som inspirerer de som møter sine egne kamper, både på og utenfor banen.

Forrige
Forrige

Tottenham trenger Arsenals hjelp for å sikre plass i Champions League

Neste
Neste

Andretti bygger for fremtiden