Tottenham fristiller flere førstelagsprofiler

viasport

Landslagsspilere forlater Spurs gratis!

Tottenham har blitt kritisert for å tviholde på spillerne sine alt for lenge. Det er det åpenbart slutt på nå.

Fire spillere som alle har vært i førstelagstroppen i flere sesonger forlater nå klubben gratis. Til sammen 179 landskamper og over 500 kamper for Tottenham forsvinner. Men det gjør også fem millioner kroner i lønnsutgifter. Per uke.

De fire spillerne det er snakk om er Ivan Perisic, Eric Dier, Japhet Tanganga og Ryan Sessegnon. Når det gjelder Perisic og Dier var det neppe noen som ble overrasket ettersom det ble klart tidlig at de ikke ville komme tilbake etter utlånsavtalene de har vært på denne vårsesongen. Perisic mistet mye av sesongen på grunn av en korsbåndskade. Han spilte de seks første kampene for Tottenham før skaden, og alt tyder på at han ville blitt en sentral spiller denne sesongen om korsbåndet ikke hadde røket. I stedet fikk han reise hjem til barndomsklubben Hajduk Split ut sesongen.

Nå er kontrakten hans utløpt, og han har allerede signert en ny avtale med Hajduk. Perisic var også selvskreven til Kroatias EM-tropp og skal tilbringe mye av sommeren i Tyskland.

For Eric Dier er historien ganske lik, minus den alvorlige skaden og en plass i EM-troppen. Dier har vært i Spurs lenge og hatt sne opp og nedturer. Med 49 landskamper for England var det snakk om at han ville bli med til EM også denne gangen, særlig etter storspillet han har levert for Bayern München denne våren.

Dier slet med å få spilletid etter Ange Postecoglou tok over. Han passer rett og slett veldig dårlig inn i systemet som krever et tempo Eric Dier dessverre ikke har. Derfor ble det bare fire kamper hele høstsesongen, før han reiste til selveste Bayern München på utlån. I konkurranse med midtstoppere som Dayot Upamecano, Matthijs de Ligt og Min-jae Kim spilte Dier seg nesten umiddelbart til fast plass på laget og har holdt den siden.

viasport

Har en plan: Ange Postecoglou tenker fremover

Mer overraskende var det nok for mange at de yngre engelske spillerne Japhet Tanganga og Ryan Sessegnon blir fristilt til å finne seg nye arbeidsgivere. Det er stor etterspørsel etter lokale spillere for å fylle nødvendige kvoter, og derfor tyder dette på at Tottenham vil inkludere flere nye spillere fra akademiet i en mye større grad den kommende sesongen.

Akademiet var også hvor Japhet Tanganga kom fra. Han ble kastet rett til ulvene for fire år siden. Hans første kamp var mot Liverpool, og han startet på høyre back og ble kåret til banens beste til tross for at kampen endte med 0-1 tap. Ikke lenge etter startet han på venstre back mot Manchester City i en 2-0 seier og ble igjen kåret til banens beste. Så kom den første av mange skader, og Tanganga fikk aldri etablert seg i førstelaget igjen.

Ryan Sessegnon ble kjøpt for £25 millioner fra Fulham, men også han har hatt en tilsynelatende uendelig rekke med skader og aldri fått muligheten til å vise hva han er god for over en lengre periode. Unntaket var faktisk sesongen han var på utlån i tyske Hoffenheim, hvor han etablete seg på laget og leverte gode kamper uke etter uke.

Det blir spennende å se hvor de to unge engelske spillerne ender opp, og ikke minst hva Tottenham og Ange Postecoglou har tenkt til å erstatte de med.

Forrige
Forrige

Penger er viktigere enn poeng

Neste
Neste

Reiser til Tyskland for å overraske alle