Penger er viktigere enn poeng

viasport

Sergio Perez har vært en katastrofe det siste året og belønningen er ny kontrakt.

Og før du slår over til utestemme for å rope om alle de ni pallplassene Sergio Perez har fått det siste året, så må vi bare ha en ting klart: Ni pallplasser på 25 løp er 15 pallplasser for lite når han kjører en Red Bull.

Sergio Perez kjører den kanskje mest dominante bilen vi har sett i Formel 1. Mye av dominansen er takket være Max Verstappens unike ferdigheter, men det er ingen som helst tvil om at Red Bull RB19 var et beist av en bil som fikk det til å se ut som feige lag. RB20 er neppe noe særlig dårligere, men noen av konkurrentene har tettet litt av luken denne sesongen ser det ut for.

Det betyr at den som kjører Red Bulls bil bør stå på podiet hver eneste gang. Og da kan vi faktisk ta med at en tredjeplass vil være en skuffelse, så overlegne har Red Bull vært en god stund. Men Sergio Perez holder rett og slett ikke følge. Han underpresterer så til de grader med tanke på utstyret han har til rådighet at det er komplett uforståelig fra et sportslig synspunkt hvorfor han får lov til å fortsette i Red Bulls bil ytterligere to år. Det er faktisk ganske uforståelig hvorfor han har fått lov til å beholde jobben så lenge han allerede har gjort.

Hvis vi ser på tallene fra Monaco 2023 til Monaco 2024 så er altså fasiten ni pallplasser. Ingen av de var seiere, og fire av de var tredjeplaser. Fem andreplasser der altså. 5 av 25 løp hvor han kommer i mål på den plasseringen han burde komme i mål på.

viasport

Sergio Perez i rollen han egentlig er ansatt for å gjøre. Begge bildene i saken er hentet fra Red Bull Content Pool

Den vanligste plasseringen til Sergio Perez det siste året er fjerdeplass. Seks ganger har han fullført på plassen rett utenfor podiet. Snittplasseringen hans ligger tettere på syvendeplass enn sjetteplass.

Likevel er belønningen ny kontrakt for to nye år. Hva er det Red Bull forteller til verden med denne avgjørelsen? De forteller at det er mye viktigere å selge Red Bull energidrikk enn å vinne konstruktørmesterskapet i Formel 1.

For Sergio Perez selger energidrikk. Mer enn noen andre. Salgstallene på Red Bull, både energidrikk, klær og andre effekter, er vanvittige i Amerika og særlig i Mexico. Og de gikk rett i taket etter Sergio Perez kom ombord i 2021.

Så selv om det fnnes 15 andre førere som ville levert bedre resultater, bare regnet blant de som kjører Formel 1 i dag, så velger Red Bull å beholde Sergio Perez. I en tid hvor McLaren og Ferrari er tettere på de enn på veldig lenge og konstruktør-tittelen for alvor er truet. Det sier alt om hvilken rekkefølge ting prioriteres, og poeng kommer dessverre et stykke ned på den listen.

Forrige
Forrige

Får ikke være med til EM

Neste
Neste

Tottenham fristiller flere førstelagsprofiler