Reiser til Tyskland for å overraske alle

viasport

Trives godt i rollen som underdog.

Albania har hatt en overraskende reise på vei til fotball-EM i 2024. De er i en veldig tøff gruppe med store fotballnasjoner som Italia, Spania og Kroatia. Selv om Albania er et lite land, har de noen gode spillere og kan overraske de andre lagene.

Landslagstreneren deres er brasilianske Sylvinho, som tidligere har spilt for Arsenal og Barcelona. Han begynte å trene etter mange år som assistenttrener i forskjellige land. Selv om han hadde en vanskelig start som hovedtrener, har han gjort det bra med Albania. De vant sin kvalifiseringsgruppe og klarte å komme til et stort mesterskap for bare andre gang.

SE SAMTLIGE TROPPER TIL UEFA EURO 2024

Sylvinho har satt sammen et lag som er godt organisert i forsvar og vanskelige å spille mot. De slapp bare inn fire mål i kvalifiseringen. Noen av spillerne hans, som Berat Djimsiti fra Atalanta, har spilt i store turneringer før. Laget har også andre erfarne spillere fra italienske klubber og andre med erfaring fra store klubber i blant annet Premier League.

Å score mål har vært litt vanskelig for Albania, som bare fikk ballen i nettet 12 ganger i kvalifiseringen. Sylvinho har derfor måttet gjøre noen tøffe valg om hvem som skal spille i angrep. Han har valgt noen yngre spillere, som Armando Broja fra Chelsea, selv om han ikke har scoret mye i det siste.

viasport

En spennende ny spiller på laget er Jasir Asani, som har makedonsk bakgrunn. Han spilte i Ungarn før han flyttet til Sør-Korea, hvor han gjorde det bra og fikk Sylvinhos oppmerksomhet. Asani scoret tre mål og hadde tre målgivende pasninger i kvalifiseringen, og var direkte involvert i halvparten av målene Albania klarte å score.

Sylvinhos trenerstab inkluderer også noen erfarne tidligere Premier League-spillere, som gir laget masse erfaring fra toppfotball, som assistenten Pablo Zabaleta som fikk godt over 300 kamper i Premier League for Manchester City og West Ham.

Selv om Albania ikke er blant favorittene og er rangert som nummer 66 i verden, er stemningen i laget veldig god. Sylvinho sier at de ikke føler seg presset, og at de vil vise hva de kan gjøre sammen som et lag.

Albania forbereder seg nå til EM i 2024, og med en god blanding av erfaring og nytt talent, kan de kanskje overraske og gjøre det veldig bra i turneringen.

ALBANIAS TROPP TIL UEFA EURO 2024

Målvakter:
Etrit Berisha (Empoli), Thomas Strakosha (Brentford), Elhan Kastrati (Cittadella), Simon Simoni (Eintracht Frankfurt)

Forsvarere:
Elseid Hysaj (Lazio), Berat Djimsiti (Atalanta), Ardian Ismajli (Empoli), Arlind Ajeti (CFR Cluj), Marash Kumbulla (Sassuolo), Enea Mihaj (Famalicão), Naser Aliji (Voluntari), Iván Balliu (Rayo Vallecano), Mario Mitaj (Lokomotiv Moscow)

Midtbanespillere:
Amir Abrashi (Grasshoppers), Ylber Ramadani (Lecce), Klaus Gjasula (Darmstadt 98), Qazim Laçi (Sparta Prague), Nedim Bajrami (Sassuolo), Kristjan Asllani (Inter Milan), Ernest Muçi (Beşiktaş), Medon Berisha (Lecce)

Angripere:
Rey Manaj (Sivasspor), Armando Broja (Fulham), Taulant Seferi (Baniyas), Jasir Asani (Gwangju FC), Mirlind Daku (Rubin Kazan), Arbër Hoxha (Dinamo Zagreb)

Forrige
Forrige

Tottenham fristiller flere førstelagsprofiler

Neste
Neste

Mbappe får ikke draktnummeret han vil ha