Tok Norges plass i EM

viasport

John McGinn og Skottland snøt oss for EM-billetten og åpningskampen mot Tyskland.

Mye er sagt og skrevet om EM-kvalifiseringen, så vi nøyer oss med den dystre konklusjonen: Skottland skal til EM, Norge blir hjemme. Vi ‘ække med sang Morten Ramm til VM 2014. Dessverre like sant 10 år senere.

Skottland er med. Og de har plukket ut en tropp som skal prøve å ta seg videre fra Gruppe A. Det kan bli vanskelig, men det sa de om kvalifiseringen også. Allerede i åpningskampen mot Tyskland kan skottene overraske igjen. Tyskland med hele nasjonen i ryggen som forlanger seier vil være under et enormt press. Skottland har ingenting å tape. En situasjon skotter trives meget godt i, og det kan fort bli en bombe allerede på åpningsdagen i mesterskapet, fredag 14. juni.

Ungarn og Sveits er de to andre motstanderne, og det er ventet å bli langt jevnere og tettere oppgjør. Midtbaneduoen John McGinn og Scott McTominay vil være avgjørende for Skottlands muligheter. Problemet ligger antagelig i hvordan de skal få ballen i målet. Kun én spiller i troppen har et tosifret antall landslagsmål, og det er nettopp midtbaneterrieren John McGinn.

Sammen med kaptein Andy Robertson er også McGinn den mest rutinerte spilleren i troppen. De to har 69 og 64 landskamper. Det er sjeldent å se en så urutinert tropp til et mesterskap, men skottene er på den andre siden en sulten gjeng.

Troppen som er plukket ut er på 28 navn, noe som betyr at to av disse må bli hjemme når resten reiser til mesterskapet. Det vil ganske sikkert gjelde én av de fire keeperne i tillegg til en utespiller. Liverpools Ben Doak er nok dessverre for hans del det åpenbare valget til å bli satt igjen hjemme. Unggutten har bare en håndfull minutter med seniorfotball å vise til og har i tillegg vært ute med avrevet menisk hele 2024.

viasport

SKOTTLANDS TROPP TIL EURO 2024

Målvakter:
Craig Gordon (Heart of Midlothian), Angus Gunn (Norwich City), Zander Clark (Heart of Midlothian), Liam Kelly (Motherwell)

Forsvarere:
Andrew Robertson (Liverpool), Grant Hanley (Norwich City), Kieran Tierney (Real Sociedad), Scott McKenna (Copenhagen), Jack Hendry (Al-Ettifaq), Liam Cooper (Leeds United), Greg Taylor (Celtic), Ryan Porteous (Watford), John Souttar (Rangers), Anthony Ralston (Celtic), Ross McCrorie (Bristol City)

Midtbanespillere:
John McGinn (Aston Villa), Callum McGregor (Celtic), Stuart Armstrong (Southampton), Scott McTominay (Manchester United), Ryan Christie (Bournemouth), Kenny McLean (Norwich City), Billy Gilmour (Brighton & Hove Albion), Ryan Jack (Rangers)

Angripere:
James Forrest (Celtic), Lyndon Dykes (Queens Park Rangers), Ché Adams (Southampton), Lawrence Shankland (Heart of Midlothian), Ben Doak (Liverpool)

Forrige
Forrige

I ferd med å sikre uventet kontrakt for neste sesong

Neste
Neste

- Et lag i borgerkrig