I ferd med å sikre uventet kontrakt for neste sesong

viasport

Overraskende rykter rundt Red Bull-føreren!

Sergio Perez er i ferd med å sikre en kontraktsforlengelse med Red Bull Racing, til tross for en svak sesongstart og en begredelig helg under Monaco Grand Prix. Den meksikanske føreren slet i de trange gatene hvor han vant for to år siden. Han ble slått ut i Q1 på en meget svak 18. plass, og startet løpet fra 16. startspor takket være to Haas-biler som ble disket fra kvalifiseringen og flyttet bakerst i feltet.

Likevel står kvalifiseringen igjen som høydepunktet for Perez sin del denne helgen. Løpet endte brått mellom første og andre sving hvor Perez endte i autovernet etter kontakt med først Kevin Magnussen og deretter Nico Hulkenberg. Dette kom direkte etter enda en svak helg på Imola hvor en åttendeplass var alt Sergio Perez klarte å få med seg.

Allerede etter løpet på Imola svirret ryktene om at Perez ville miste sitt sete i Red Bull-teamet. Det har lenge vært en generell oppfatning av at denne sesongen uansett blir hans siste for Red Bull, men nå var det altså snakk om å bytte han ut før sesongen er ferdig. Teamsjef Christian Horner gikk ut og avkreftet dette med å si at resultatet fra Imola ikke påvirket Perez’ fremtid.

Nå er det mye som tyder på at Horner og Red Bull går enda lenger i å avkrefte ryktene, ved å gi Sergio Perez ett års forlengelse på kontrakten.

Om ryktene stemmer sier det en hel del om flere ting. Det kan være et tegn på at Red Bull ikke ser på hverken Yuki Tsunoda, Daniel Ricciardo eller Liam Lawson som bedre alternativer enn Perez. Det kan også være et tegn på at de enten ikke ønsker eller ikke klarer å få tak i Carlos Sainz for neste sesong. Men aller helst er det et signal om at Red Bulls viktigste oppgave er å selge bokser med energidrikk, ikke vinne Formel 1-løp. Og Sergio Perez selger mye energidrikk. Veldig mye.

Så selv om Perez av og til sliter med å matche Verstappens tempo er ikke tempoet på banen det viktigste. I tillegg opprettholder Red Bull en harmonisk atmosfære i teamet, unngår politiske konflikter og sikrer et godt arbeidsmiljø for Verstappen.

viasport

Med tanke på Perez' tøffe helg i Monaco, understreket teamsjef Christian Horner behovet for å hjelpe Perez med å forbedre seg. "Denne helgen har vært ganske brutal for ham," sa Horner. "Vi må selvfølgelig sørge for at vi har begge bilene der oppe som scorer poeng, fordi vi ikke kan avskrive trusselen fra Ferrari og McLaren i begge mesterskapene."

Horner anerkjente Perez' sterke prestasjoner i de første seks løpene, hvor han kvalifiserte seg på første rad og sikret andre- og tredjeplasser. "Vi må bare komme tilbake til den posisjonen med selvtillit og unngå å se en nedgang," la han til.

Da han ble spurt om Perez’ nylige vanskeligheter ville påvirke tidspunktet for en avgjørelse for neste år, svarte Horner: "Ikke egentlig. Jeg tror det handler mer om vår timing. [Vi] vil ta en avgjørelse når tiden er inne."

Selv om tidspunktet for Red Bulls kunngjøring er usikkert, indikerte motorsportrådgiver Helmut Marko at teamet tar sikte på å ha alt avklart internt innen Spania Grand Prix. "Jeg tror vi bør ha et klart bilde innen Barcelona," sa Marko til Motorsport.com. "Jeg vil si at vi bør ha en klar idé selv innen den tid."

Spania Grand Prix kjøres om fire uker, etter løpet i Canada om to uker.

Marko kommenterte videre Perez’ posisjon og sa: "Han er i en god posisjon. Jeg vil ikke si pole-position, men han er i en god posisjon."

Bekreftelsen av Perez’ fremtid med Red Bull vil ha betydelige konsekvenser for den kabalen førermarkedet er. Det vil signalisere til Carlos Sainz og alle andre at det ikke er noe ledig sete hos Red Bull, og da ganske sikkert ikke hos datterteamet RB heller. Om enten Ricciardo eller Tsunoda ikke får fornyet tillit der står Liam Lawson klar til å ta deres plass.

Forrige
Forrige

Mbappe forteller hvilken klubb han vil spille for

Neste
Neste

Tok Norges plass i EM