- Et lag i borgerkrig

Monaco: Alpine klarte å score poeng for andre gang denne sesongen, men helgen deres var langt fra kun positiv. Hendelsen mellom lagkameratene Esteban Ocon og Pierre Gasly har nok en gang vekket betydelige bekymringer innen laget. 

  

Under Monaco GP gjorde Esteban Ocon et altfor ambisiøst forsøk på å passere lagkameraten Pierre Gasly rett før tunnelen. Manøveren resulterte i en kollisjon som resulterte i betydelig skade på begge bilene, spesielt på Ocons girkasse, og førte til en tre-plassers gridstraff for Ocon i det kommende Canada Grand Prix. Denne hendelsen påvirket ikke bare løpsresultatet, men også forholdet mellom de to sjåførene, som har vært anstrengt siden tenårene.  

Alpines teamsjef, Bruno Famin, uttrykte sin frustrasjon og skuffelse over hendelsen. Han antydet alvorlige interne konsekvenser for Ocon, som allerede er under press med sin kontrakt som utløper neste år. Famin understreket at slike hendelser er skadelige for lagets fremgang, spesielt når de har gode sjanser til å fullføre innenfor poengplasseringer. 

  

Sammenstøtet i Monaco er ikke det første tegnet på friksjon mellom Ocon og Gasly. Rivaliseringen deres stammer fra juniorløpsdagene og har fortsatt å ulme, og har påvirket samarbeidet deres i stor grad. Lignende hendelser har skjedd tidligere, som i fjorårets australske GP, og viser et mønster av aggressiv kjøring og intern konkurranse som skader lagets samlede prestasjon. 

  

Med Ocons utløpende kontrakt og hans nylige hensynsløse oppførsel, er det spekulasjoner i fremtiden hans med Alpine. Laget kan vurdere å hente inn nytt talent, som Mick Schumacher eller Jack Doohan, som begge har vist lovende resultater og kan gi en ny start for laget. Spesielt Schumacher har blitt rost for sin arbeidsmoral og hastighet, noe som gjør ham til en sterk kandidat for en fremtidig plass i Alpine. 

Mens laget vurderer sine alternativer fremover, gjenstår det å se om de vil beholde sitt helfranske lag eller velge nye sjåfører for å fremme et mer sammenhengende og konkurransedyktig lagmiljø. 

Forrige
Forrige

Tok Norges plass i EM

Neste
Neste

Red Bull i trøbbel etter Monaco