Suzuka var ett av mine beste løp noen gang!

viasport

Med to VM-titler, 32 seiere og godt over hundre pallplasseringer skulle man ikke tro en sjetteplass var noe å samle på for Fernando Alonso. Men han regner løpet på Suzuka forrige helg som ett av sine bedre verk!

Fernando Alonso innlemmet nemlig Japan Grand Prix inn i sin personlige Hall of Fame nylig, og betegnet løpet som en av hans "topp fem" beste helger i sporten. Den erfarne føreren, som flommet over av stolthet, lovpriste sin eksepsjonelle prestasjon på Suzuka, der han utfordret forventningene og viste sin dyktighet bak rattet.

Ved å sikre en bemerkelsesverdig femteplass i kvalifiseringen, glitret Alonsos Aston Martin på den ikoniske banen, og satte scenen for en spennende løpsdag. Til tross for hard konkurranse, inkludert den nådeløse jakten på Charles Leclercs Ferrari, sikret Alonso en imponerende sjetteplass, og forsvarte seg mot utfordrerne George Russell og Oscar Piastri i de siste rundene.

Alonsos eufori stammet ikke bare fra personlig prestasjon, men også fra å overskride de oppfattede begrensningene til bilen sin. I refleksjon over sin bragd bemerket han: "Ja, jeg tror det var min beste helg, jeg vet ikke, blant de fem beste, noensinne, for meg. Så ja, veldig stolt." Hans følelse speilet følelsene til mange fans og eksperter alike, som undret seg over hans mesterlige opptreden på banen.

viasport

Slik vi er vant til å se Alonso: På seierspallen

Utvidende på sin vurdering av Aston Martins prestasjon, understreket Alonso deres posisjon som det femte raskeste laget, fast forankret mellom de ledende konkurrentene og midtfeltet. Aston Martins lagleder Mike Krack samtykket, og anerkjente deres konsekvente tilstedeværelse blant topp konkurrentene til tross for oddsene.

Mens han badet i glansen av deres nylige suksesser, forble Alonso pragmatisk, og anerkjente behovet for ytterligere forbedringer. Til tross for feilfri utførelse på løpsdager og enestående pit-stopp, understreket han viktigheten av å forbedre bilens generelle tempo. Med et blikk på kommende utviklinger, antydet Alonso kommende oppgraderinger rettet mot å heve Aston Martins konkurranseevne på banen.

Mens sesongen utfolder seg, står Alonsos bemerkelsesverdige prestasjon på Suzuka som et vitnesbyrd om hans vedvarende talent og urokkelige forpliktelse til å strebe etter ekspertise. Med hver eneste løp, streber han og hans team etter å overgå forventningene og stake ut sin plass blant sportens elite. Som Alonso så treffende oppsummerte: "Fundamentalt sett er ikke farten der vi ønsker å være. Dette er noe vi må fokusere på nå."

Forrige
Forrige

Mbappé vil tyvstarte rivaliseringen med Barcelona

Neste
Neste

– Dommeren var feig!