Suksess i andre serier gir F1-optimisme

viasport

Gode resultater i Formel E og andre elektriske serier gir Mercedes en fordel mot de nye reglene som kommer etter neste sesong.

George Russell er optimistisk foran de nye regelendringene i 2026. Ifølge Russell er teamet i en "svært god posisjon" til å dra nytte av disse endringene, som påvirker motorreglementet og fokuserer på økt elektrisk kraft og 100% bærekraftig drivstoff.

I 2026 vil Formel 1 innføre motorenheter med mer elektrisk kraft og fullstendig bærekraftig drivstoff, samt forventede aerodynamiske endringer. Mercedes var den store vinneren etter innføringen av turbo-hybrid motorene i 2014, hvor de vant åtte konstruktørmesterskap og syv førermesterskap på rad. Dette gir Russell god grunn til å være optimistisk.

"2026 virker langt unna, men i Formel 1 kommer det raskt," sa Russell i et intervju under Monaco Grand Prix. "Teamet er svært selvsikre for denne nye æraen. Erfaringen og suksessen fra 2014, samt fremskritt innen Formula E og Mercedes-AMG ONE hyperbilen, styrker vår selvtillit."

Russell fremhevet ekspertisen hos Mercedes High Performance Powertrains (HPP) og deres beredskap for fremtidens teknologi. "Mange i HPP har mye erfaring med denne teknologien. Dette setter oss i en god posisjon for å ha en sterk motor. Petronas gjør også en god innsats med drivstoffet. På motorsiden føler vi oss svært selvsikre."

James Allison venter spent på 2026-spesifikasjonene

Teamene venter nå på de endelige tekniske reglene for 2026 fra FIA, som vil definere detaljene for de nye bilene. Mens grunnarbeidet for motorene er på plass, er aerodynamisk utvikling forbudt frem til starten av 2025. Dette skaper en "oppdagelsesreise" for Mercedes og konkurrentene, ifølge James Allison, teknisk direktør i Mercedes.

"2026 er rett rundt hjørnet," sa Allison. "Det er vanskelig å planlegge for intenst nå fordi vi må vente på regelverket. Akkurat nå fokuserer vi mest på nåtiden og den nestee sesongen."

Allison understreket at selv om fokuset nå er på motorenheten og dens integrasjon med chassiset, er de aerodynamiske reglene og forbedringene i rundetid fortsatt usikre. "Hovedaktiviteten i 2026 er motorenheten og dens samspill med chassiset. De aerodynamiske reglene og forbedringene i rundetid er fortsatt en oppdagelsesreise."

Mercedes ser altså frem til de nye regelendringene i 2026 med stor forventning. De bygger på sin historiske suksess og teknologiske fremskritt for å posisjonere seg sterkt for fremtidige utfordringer og innovasjoner i Formel 1, og forventer å dra stor nytte av deres arbeid med elektriske motorer i andre serier som Formel E.

Hvem som skal kjøre bilen er derimot mer usikkert. Lewis Hamilton forlater teamet til fordel for Ferrari etter årets sesong, og George Russells kontrakt går ut etter 2025.

Forrige
Forrige

Vårrengjøring på Emirates

Neste
Neste

Kan Italia vinne igjen?