Kan Italia vinne igjen?

viasport

Tittelforsvarer Italia stiller en noe spesiell tropp til EM i Tyskland.

Foreløpig har trener Luciano Spalletti plukket ut 30 spillere til sin bruttotropp. Det betyr at fire navn må kuttes før avreise til Tyskland.

Troppen er relativt urutinert om man regner antall landskamper, men ikke om man ser på spillernes alder. Ingen tenåringer har klart å komme seg med på Spalettis liste, og bare åtte av de 30 valgte spillerne er under 25 år. Likevel er kaptein Gianluigi Donnarumma den med klart flest landskamper. Han står bokført med 61 opptredener med flagget på brystet, og er sammen med Nicolo Barella og Jorginho de eneste med over 50 landskamper i sommerens utgave av Gli Azzurri.

Nevnte Jorginho og Donnarumma er også to av bare tre spillere som til daglig spiller utenfor Italia. Donnarumma i PSG og Jorginho i Arsenal. Den tredje og siste er Guglielmo Vicario som vokter målet til Tottenham i Premier League til vanlig. Resten spiller i ulike klubber i Serie A.

Fra laget som startet finalen for fire år siden er over halvparten ute av troppen nå. Superveteran-stopperduoen Chiellini og Bonucci er borte. Det samme er venstreback Palmieri. Marco Veratti er ikke med denne gangen, ei heller Insigne og Immobile. Og ikke minst trener Roberto Mancini er ikke lenger på sidelinjen. Likevel ser det ut til at Italia har en slagkraftig tropp. Og med italienske klubbers fremgang er det på ingen måte noe svakhetstegn at så godt som hele troppen er hentet fra Serie A, snarere tvert i mot.

Italia er tittelforsvarer, men regnes likevel som en klar outsider til å forsvare tittelen. Men man kan aldri avskrive Azzurri når det er mesterskap, noe vi fikk et tydelig bevis på for bare fire år siden.

ITALIAS TROPP TIL UEFA EURO 2024

Trener: Luciano Spalletti (Italia)

Målvakter:
Gianluigi Donnarumma (Paris Saint-Germain), Alex Meret (Napoli), Guglielmo Vicario (Tottenham Hotspur), Ivan Provedel (Lazio)

Forsvarere:
Matteo Darmian (Inter Milan), Giovanni Di Lorenzo (Napoli), Francesco Acerbi (Inter Milan), Alessandro Bastoni (Inter Milan), Federico Dimarco (Inter Milan), Gianluca Mancini (Roma), Giorgio Scalvini (Atalanta), Alessandro Buongiorno (Torino), Andrea Cambiaso (Juventus), Raoul Bellanova (Torino), Riccardo Calafiori (Bologna)

Midtbanespillere:
Nicolò Barella (Inter Milan), Jorginho (Arsenal), Bryan Cristante (Roma), Lorenzo Pellegrini (Roma), Davide Frattesi (Inter Milan), Samuele Ricci (Torino), Nicolò Fagioli (Juventus), Michael Folorunsho (Hellas Verona)

Angripere:
Federico Chiesa (Juventus), Stephan El Shaarawy (Roma), Giacomo Raspadori (Napoli), Gianluca Scamacca (Atalanta), Mateo Retegui (Genoa), Riccardo Orsolini (Bologna), Mattia Zaccagni (Lazio)

Forrige
Forrige

Suksess i andre serier gir F1-optimisme

Neste
Neste

Se opp for Nederland