Vårrengjøring på Emirates

viasport

Arsenal mister stjernespiss når 22 spillere forlater klubben denne sommeren.

Spillerstaller må trimmes, og Arsenal har virkelig vært ute med den store hekkesaksen for å klippe ned antallet spillere og gjøre klart til nye innrykk.

Til sammen 22 spillere forlater klubben de kommende ukene, fordelt på A-stallen til både herrer og damer i tillegg til juniortroppene. Den største stjernen på denne listen er Vivianne Miedema. Den nederlandske stjernespilleren har bøttet inn mål for Arsenal, men forlater nå klubben etter syv år. Det er Miedema selv som har valgt å forlate klubben, angivelig fordi hun ikke er særlig fornøyd med forholdene. Hun kan mer eller mindre velge fritt hvor hun ønsker å spille neste sesong, så dette er et tungt slag for Arsenals del.

Fra herrelaget er det spesielt to profiler som skiller seg ut. Den ene er høyrebacken Cedric Soares som kom til klubben fra Southampton for fire år siden. Portugiseren var et godt stykke unna førstelagsfotball etter at Ben White har etablert seg på høyrebacken med Takehiro Tomiyasu som reserve.

viasport

Mohamed Elneny er den andre. Den egyptiske landslagsspilleren med over 100 landskamper er den spilleren som hadde vært lengst i klubben med over åtte år.

Arsenal har dermed ryddet plass til nye signeringer denne sommeren, og begynner å stå godt rustet for fremtiden. Neste sommer er det kun midtbaneduoen Thomas Partey og Jorginho som har utgående kontrakter, så det er stabile og forutsigbare arbeidsforhold for Mikel Arteta en god stund fremover.

Her er hele listen med navn på de frigitte spillerne:

Mauro Bandeira, Omari Benjamin, Luis Brown, Catalin Cirjan, Noah Cooper, Sabrina D’Angelo, Henry Davies, Ovie Ejeheri, Mohamed Elneny, Taylor Foran, Hubert Graczyk, James Hillson, Henry Jeffcott, Tyreece John-Jules, Alex Kirk, James Lannin-Sweet, Kaylan Marckese, Vivianne Miedema, Arthur Okonkwo, Kamarni Ryan, Cedric Soares, Kido Taylor-Hart

Forrige
Forrige

Ferdig i Alpine

Neste
Neste

Suksess i andre serier gir F1-optimisme