Skuffelsen på Imola påvirker ikke fremtiden

viasport

Sergio Perez leverte et tamt løp på Imola, men beholder jobben. Inntil videre.

Red Bulls teamsjef Christian Horner har sagt at Sergio Perez' dårlige resultat i Imola Grand Prix ikke vil påvirke hans kontrakt for Formel 1-sesongen 2025. Horner ville likevel ikke love noe om Perez' fremtid.

Perez hadde en tøff helg i Imola og mistet andreplassen i førermesterskapet til Charles Leclerc. Red Bull-teamet slet med å finne riktig oppsett for RB20-bilen, noe som gjorde det vanskelig for Perez. I hele sesongen har Perez ikke klart å slå lagkamerat Max Verstappen i noe løp, men problemene hans var spesielt store i Imola. For første gang i år klarte ikke Perez å komme til Q3 i kvalifiseringen, noe som Red Bulls søsterteam-førere klarte. I løpet havnet han i grusen og endte på åttendeplass, hele 55 sekunder bak Verstappen.

Horner er ikke bekymret for dette og kaller det "bare en hump i veien." Han sa: "Våre simuleringer sa før løpet at P7 potensielt var optimalt [forutsatt at] ingenting skjedde, ingen sikkerhetsbiler eller noe sånt," og bemerket at løpet ble kjørt uavbrutt. "Han hadde en tur gjennom grusen som kostet ham omtrent seks sekunder, men jeg tror det var det maksimale han kunne oppnå fra den startposisjonen i dag."

Til tross for dette dårlige resultatet understreket Horner at Perez har hatt en god sesong. "Det er en kalender med 24 løp. Han har hatt en flott start på året, tilnærmingen hans har vært veldig sterk, og han har endret tilnærmingen sin litt i år. Dagens resultat ble diktert av gårsdagens kvalifisering," uttalte Horner.

viasport

Perez' fremtid med Red Bull for 2025 er fortsatt usikker. Med førere som Yuki Tsunoda, Daniel Ricciardo og Carlos Sainz som også kjemper om en plass, innrømmet Horner at konkurransen er hard. "Vi vet nøyaktig hvor vi står og hvilke alternativer vi har. Når tiden er riktig for oss, vil vi ta beslutninger om fremtiden," sa han.

På spørsmål om Perez' kontraktsforhandlinger, sa Horner at en ny avtale ikke er klar ennå. "Checo er alltid en veldig grei fyr å forholde seg til, så jeg forventer ikke at det vil bli et problem," bemerket han, og indikerte at prosessen pågår, men at de ennå ikke er klare til å signere en ny kontrakt.

Sammenfattende, selv om Perez' resultat i Imola var skuffende, ser Red Bull på det store bildet, og vurderer hans totale bidrag og potensial for fremtiden. Beslutningen om hans kontrakt for 2025 vil bli tatt med tanke på konkurransesituasjonen og lagets strategiske behov.

Forrige
Forrige

Kjappere offside-avgjørelser i Premier League

Neste
Neste

Mauricio Pochettino ferdig i Chelsea