Mauricio Pochettino ferdig i Chelsea

viasport

Kun ett tap på de 15 siste ligakampene og kvalifisering til Europa League var ikke nok til å berge jobben for Mauricio Pochettino.

Mauricio Pochettino har derfor forlatt Chelsea etter såkalt gjensidig samtykke, mindre enn ett år etter at han ble ansatt på Stamford Bridge. Denne avgjørelsen kommer etter et møte med klubbens eier Todd Boehly og andre klubbledere.

Pochettino, som begynte i Chelsea 1. juli 2023, forlater offisielt rollen etter bare 10 måneder og 20 dager. I løpet av sin tid ledet den argentinske manageren Chelsea til en sjetteplass i Premier League, noe som sikret europeisk fotball for klubben. Han førte også laget til finalen i Carabao Cup og semifinalen i FA-cupen. I løpet av sesongen ledet Pochettino 51 kamper, med 26 seire og en seiersprosent på 50,90%.

Avgjørelsen om å skilles ble tatt etter Pochettinos sesongevaluering, en standard praksis for å evaluere det første året. Til tross for å ha ledet Chelsea til en respektabel plassering, trakk lagets prestasjoner, spesielt i første halvdel av sesongen, kritikk og økt gransking av Pochettinos fremtid. Reflekterende over det økende presset, bemerket Pochettino tidligere at "det ville ikke være verdens undergang" om han forlot Chelsea denne sommeren.

På fredag møtte Pochettino Todd Boehly til et måltid, men detaljer om diskusjonen ble ikke avslørt. Mandag hadde klubbledere et nytt møte med Pochettino, og tirsdag morgen ble begge parter enige om å avslutte kontrakten gjensidig. Til tross for hans avgang er det ingen indikasjoner på fiendtlighet mellom Pochettino og klubbens ledelse. Søket etter en ny manager vil begynne umiddelbart.

viasport

Potensielle kandidater for den ledige stillingen inkluderer Ipswich Town-sjef Kieran McKenna og Roberto De Zerbi, som nylig forlot Brighton & Hove Albion. Dette markerer den tredje managerendringen under Boehlys eierskap siden mai 2022, etter oppsigelsene av Thomas Tuchel og Graham Potter.

Chelsea ga en offisiell uttalelse på tirsdag som bekreftet Pochettinos avgang. Uttalelsen nevnte også at Jesus Perez, Miguel d’Agostino, Toni Jimenez og Sebastiano Pochettino har forlatt klubben sammen med Mauricio. "Chelsea FC kan bekrefte at klubben og Mauricio Pochettino gjensidig har blitt enige om å gå hver til sitt," sto det i uttalelsen. "Klubben vil ikke gi ytterligere kommentarer før en ny hovedtrener er utnevnt."

Sportsdirektørene Laurence Stewart og Paul Winstanley uttrykte sin takknemlighet og sa: "På vegne av alle i Chelsea vil vi uttrykke vår takknemlighet til Mauricio for hans tjeneste denne sesongen. Han vil alltid være velkommen tilbake til Stamford Bridge, og vi ønsker ham alt godt i hans fremtidige trenerkarriere."

Den siste manageren som fullførte to hele sesonger i Chelsea var Antonio Conte i sesongene 2016/17 og 2017/18. Klubben står nå overfor oppgaven med å finne en egnet erstatter til å lede dem inn i neste sesong.

Forrige
Forrige

Skuffelsen på Imola påvirker ikke fremtiden

Neste
Neste

McLaren hyller legende i Monaco