Skal kjøre Ricciardos bil i Japan

viasport

Ayumu Iwasa, et lovende ungt talent i racingverdenen, er satt til å ta et imponerende steg i sin karriere ved å delta i en Formel 1-helg. I en alder av 22 år vil Iwasa bli med RB-teamet under Japans Grand Prix.

Dette betydningsfulle øyeblikket vil finne sted på Suzuka, og markerer en spesiell anledning ikke bare for Iwasa, men for hele RB-teamet ettersom det presenterer en hel-japansk oppstilling for økten. Iwasa, som vil ta rattet i Daniel Ricciardos bil, vil dele denne unike opplevelsen med Yuki Tsunoda, en annen japansk fører, dermed fremhever et betydningsfullt øyeblikk av nasjonal stolthet.

Før han tar fatt på denne nye utfordringen, har Iwasa demonstrert sine ferdigheter og potensial på forskjellige racingplattformer. Merkbart avsluttet han fjorårets F2-stilling på fjerdeplass, sikret seg tre løpsseire og tre ytterligere pallplasseringer gjennom sesongen, ved siden av en pole position. Hans overgang til Super Formula-mesterskapet i Japan i 2024 har allerede sett ham score poeng ved Suzuka-åpningen, noe som indikerer hans tilpasningsevne og ferdigheter på tvers av forskjellige racingformater.

viasport

Iwasas deltakelse i FP1-økten ved Japans Grand Prix er ikke hans første møte med en Formel 1-bil. Han deltok tidligere i F1s etter-sesong test i Abu Dhabi i fjor, kjørende for det da navngitte AlphaTauri-teamet. Men den kommende treningssesjonen representerer en betydelig milepæl ettersom det er hans første offisielle F1-økt. I refleksjon over denne muligheten, uttrykte Iwasa sin spenning på sosiale medier, og uttalte, "Jeg skal kjøre FP1 av F1 Japans Grand Prix! Jeg er så spent på å kjøre en F1-bil igjen... og det er min første offisielle økt i F1. Jeg ser virkelig frem til å kjøre Visa Cash App RB F1 Team bil foran mange fans der!!!"

Muligheten for Iwasa til å delta i en F1-helg er i tråd med sportens nåværende regler, som krever at hvert team må inkludere en nybegynnerfører i to FP1-økter gjennom sesongen. En nybegynner, i denne sammenheng, er definert som en fører som har startet i to eller færre Grands Prix. Denne regelen sikrer at fremvoksende talenter som Iwasa får eksponeringen og erfaringen som er nødvendig for å fremme i deres racingkarrierer, og gir en plattform for å vise frem deres ferdigheter på en av motorsportens mest prestisjetunge arenaer.

Begge foto i denne saken er hentet fra Red Bull Content Pool.

Forrige
Forrige

Har skrevet kontrakt med McLaren til 2030

Neste
Neste

Saliba er ikke moden nok for landslaget