Nok et talent får teste F1

viasport

Skal kjøre bilen til Sergio Perez på Silverstone!

Isack Hadjar får kjøre fredagens første treningspass i Formel 1 med bilen til Sergio Perez. Dette er tredje gang han får sjansen til å vise seg frem i en såkalt FP1-økt, og dette vitner om at Helmut Marko og Red Bull har stor tro på fremtiden til Hadjar, som er en del av Red Bulls juniorprogram.

Dette er det samme programmet som Dennis Hauger var en del av i flere sesonger frem til han ikke fikk fornyet tillit etter forrige sesong. Det var snakk om skrivefeil og andre misforståelser fra norske eksperter da Hadjar ble foretrukket foran Hauger i forkant av fjorårssesongen, men den unge franskmannen har i år vist hva Marko så i han.

Hadjar ligger for øyeblikket på andreplass sammenlagt i Formel 2-mesterskapet etter to seiere, en andreplass og en tredjeplass i fire av sesongens syv hovedløp så langt. Han er 11 poeng bak ledende Paul Aron, og har virkelig kommet i gang med sesongen etter en treg start med bare 5 poeng til sammen fra de to første løpshelgene.

Fredagens inhopp i en Formel 1-bil er tredje gang Hadjar får muligheten. Han kjørte fredagstreningen for Red Bull i Abu Dhabi i forrige sesongs siste løp, og i tillegg fikk han sin aller første mulighet i Alpha Tauri i Mexico noen løp tidligere på høsten.

Isack Hadjar er nå den fjerde rookien som er bekreftet til fredagens FP1. Det var allerede bekreftet at Ollie Bearman skal kjøre for Haas, noe han også skal gjøre på fulltid de kommende sesongene. Dennis Haugers lagkamerat i MP Motorsport Franco Colapinto skal kjøre Logan Sargeants Williams og Jack Doohan hopper inn i Alpine for å trene med bilen til Pierre Gasly.

Fredagens første Formel 1-trening kjøres fra 13:30 til 14:30 norsk tid. Du kan se den direkte på Viaplay eller F1TV.

Forrige
Forrige

Tyrkias matchvinner utestenges fra EM

Neste
Neste

Oliver Bearman bekreftet til Formel 1