Har skrevet kontrakt med McLaren til 2030

viasport

Zak Brown har forpliktet seg til McLaren Racing ved å signere en kontraktsforlengelse som sikrer at han vil fortsette som administrerende direktør frem til 2030.

Browns periode hos McLaren startet i 2016 da han ble med i det Woking-baserte teamet som den utøvende direktøren for McLaren Technology Group. Hans rolle utviklet seg i 2018 da han trådte inn i CEO-posisjonen, en rolle han har blomstret i, ved å lede McLaren Racing gjennom ekspansiv vekst og navigere gjennom utfordrende tider.

Under Browns ledelse har McLaren ikke bare styrket sin tilstedeværelse i Formel 1, men også utvidet sitt racingportefølje for å inkludere IndyCar, Formel E og Extreme E-operasjoner. Denne strategiske diversifiseringen viser Browns ambisjon om å skyve McLaren til forkanten av motorsportens teknologiske og konkurransedyktige grenser. Med refleksjon over sin forlengede periode, uttrykte Brown sin entusiasme og bemerket privilegiet ved å jobbe sammen med McLarens talentfulle personell på tvers av dets forskjellige racingserier. Hans mål forblir å drive McLaren til uovertrufne suksessnivåer både på og utenfor banen.

McLaren Groups styreformann, Paul Walsh, roste Brown for hans eksepsjonelle lederegenskaper, spesielt ved å fremheve hans rolle i å styre McLaren Racing-divisjonen gjennom en periode med betydelig finansiell usikkerhet. Denne perioden inkluderte navigering av utfordringene som ble fremstilt av COVID-pandemien, sikring av et betydelig lån, engasjement i et salg og tilbakeleie av McLarens fasiliteter, og salg av en andel i sitt F1-team for å stabilisere finansene.

viasport

Browns ankomst hos McLaren markerte et vendepunkt for teamet, som opplevde en nedgang og endte på sjette plass i mesterskapet i 2016 og falt til niende året etter. Hans strategiske avgjørelser, inkludert utnevnelsen av Andreas Seidl som F1-teamets sjef, har vært avgjørende for McLarens gjenoppblomstring. Denne gjenoppblomstringen ble epitomisert av en tredjeplass i Brasil Grand Prix i 2019 og en bemerkelsesverdig 1-2 seier i det italienske Grand Prix i 2021, noe som signaliserte McLarens tilbakekomst til konkurranseevne.

Imidlertid presenterte innføringen av bakkeeffekt-aerodynamikk i 2022 nye utfordringer, noe som førte til endringer innen teamets tekniske ledelse og forfremmelsen av Andrea Stella som teamleder. Disse endringene, sammen med strategiske tekniske oppgraderinger, har posisjonert McLaren som en formidabel utfordrer, og står for tiden på tredje plass i mesterskapet før det australske Grand Prix.

Walshs ros av Brown understreker tilliten McLaren har til hans visjon og ledelse, i troen på at hans periode vil bringe enda større suksess. Ettersom McLaren forbereder seg til det kommende australske Grand Prix, antyder teamets nylige prestasjoner under Browns lederskap en lys fremtid, med ambisjoner om å utfordre for toppen av motorsport-suksess.

Forrige
Forrige

Dette er Premier League-historiens beste midtbaneduoer

Neste
Neste

Skal kjøre Ricciardos bil i Japan