Saliba er ikke moden nok for landslaget

viasport

Didier Deschamps, manageren for Frankrikes landslag, har uttrykt sine bekymringer over spillestilen til Arsenal-forsvarer William Saliba.

Til tross for Salibas anerkjennelse i Premier League, hvor han har blitt ansett som en av de beste forsvarerne etter sine solide prestasjoner for Arsenal, nøler Deschamps med å slippe han til på det internasjonale nivået for Frankrike. Disse kommentarene kommer i lys av Frankrikes kommende kamp mot Chile, og understreker forskjellen mellom Salibas prestasjoner for klubben og på internasjonalt nivå.

– Han har en god sesong, men han gjør også ting som jeg ikke liker så godt. For Frankrike har han begrenset spilletid, men når han spiller, har det ikke nødvendigvis gått bra. Hierarkiet favoriserer ham ikke i øyeblikket, men han er her, påpekte Deschamps.

Denne kritikken fremhever en utfordrende fase i Salibas karriere, der han til tross for å være en sentral figur for Arsenal, fortsatt har en vei å gå med landslaget. Frankrike-sjefen bemerket videre konkurransen innen laget, og nevnte, "[Dayot] Upamecano har fått spilletid og kanskje William har fått mindre."

Salibas forsøk på å etablere seg som en fast del av det franske landslaget er preget av begrensede muligheter og sterk konkurranse fra kolleger som Upamecano, Jules Kounde, Benjamin Pavard og Ibrahima Konate. Med bare seks starter fra 12 landskamper siden sin debut i mars 2022, står hans internasjonale merittliste i skarp kontrast til hans klubbprestasjoner, inkludert å være oppført i PFA Premier League Team of the Year og hans kritiske rolle i Arsenals forsvarslinje sammen med Gabriel Magalhaes.

viasport

Deschamps kritikk strekker seg utover banen og berører psykologiske aspekter som påvirker Salibas prestasjoner.

– På internasjonalt nivå har han ikke alltid funnet seg selv i de beste forholdene i kamper hvor jeg har rotert mye. Han er ikke i samme psykologiske situasjon med sin klubb, hvor han ikke spør seg selv om han vil spille i helgen.

Denne mentale dikotomien antyder at Salibas forsikring om sin rolle i Arsenal ikke oversettes til samme tillit når han ifører seg landslagstrøya, noe som understreker en unik utfordring som den unge forsvareren må overvinne.

Midt i denne granskningen er Salibas reise et vitnesbyrd om fotballens krevende natur på høyeste nivå, der selv de mest lovpriste klubbprestasjonene må matches eller overgås på det internasjonale scenen. Deschamps' åpenhjertige tilbakemelding kaster ikke bare lys over Salibas nåværende status i det franske laget, men fungerer også som en oppfordring til handling for 23-åringen for å heve spillet sitt og tilpasse seg kravene i internasjonal fotball. Ettersom Frankrike forbereder seg til sine fremtidige engasjementer, vil alle øyne være på Saliba for å se om han kan omsette sin Premier League-dyktighet til den globale scenen og justere seg til de psykologiske kravene til å spille for Les Bleus.

Forrige
Forrige

Skal kjøre Ricciardos bil i Japan

Neste
Neste

Disse lagene rykker ned