Skal det endelig lykkes på hjemmebane for Charles Leclerc?

viasport

Charles + Monaco = 🥵

En monegasker i Ferrari er den perfekte komboen for å fyre opp hjemmefansen under Monaco Grand Prix. Aldri har de sett en av sine egne vinne det mest legendariske billøpet i verden. Charles Leclerc er mannen som skal oppfylle den drømmen.

Og han har vært veldig nære. Flere ganger. Men gang på gang glipper den seieren han vil ha mer enn noe annet i verden. Det er faktisk godt mulig Leclerc ville valgt seier i hjembyen over det å bli verdensmester, så høyt henger dette løpet for en monegasker.

Det har vært en lang reise frem til i dag. Det tok mange år og mange løp før Charles Leclerc i det hele tatt så målflagget på hjemmebane. Han kjørte løp i hjembyen for første gang i 2017, den gang i Formel 2. Det endte med brutte løp, akkurat som det gjorde de to første årene i Formel 1. Det tredje året kom han ikke en gang til start.

CHARLES LECLERCS RESULTATER I MONACO:

2017: Formel 2 sprint: Brutt løp
2017: Formel 2 hovedløp: Brutt løp
2018: Formel 1: Brutt løp
2019: Formel 1: Brutt løp
2020: Ikke noe løp på grunn av Covid
2021: Kom aldri til start (krasjet i kvalifiseringen)
2022: Fjerdeplass, etter å ha startet på pole
2023: Sjetteplass
2024: ???

Sesongen så langt har vært god for Leclerc, så det er all grunn til å håpe på et godt resultat denne helgen. Leclerc ligger på andreplass i mesterskapet, bak Max Verstappen. Han er foran Sergio Perez i den andre Red Bull-bilen, og han er foran både Lando Norris og sin egen teamkamerat Carlos Sainz som begge har vunnet løp denne sesongen. Det sier mye om hvor stabilt god Charles Leclerc har vært de syv første rundene. Tre fjerdeplasser, tre tredjeplasser og en andreplass er fasit så langt.

Det viktigste med Monaco Grand Prix er kvalifiseringen. Banen er nesten umulig å kjøre forbi på, fordi den er så trang og dagens F1-biler er svære beist som er over fem meter lange. Heldigvis for Leclerc har kvalifiseringen stort sett gått veldig bra på hjemmebane.

I 2017 var han raskest i Formel 2 og startet på pole. Både i 2021 og 2022 var han raskest i Formel 1 og tok pole position. I 2021 krasjet han etter å ha satt den raskeste runden og skadet bilen så mye at han ikke kunne starte hovedløpet. I 2022 ble det et rotete løp på grunn av regnvær, og Ferrari bommet grovt med pitstoppene, noe som gjorde at Leclerc måtte gi fra seg ledelsen han hadde holdt og bygd opp gjennom de første 20 rundene. I fjorårets løp satte han den tredje raskeste tiden, ett tidel bak Max Verstappen som leverte kanskje den beste enkelt-sektoren Formel 1 noen gang har sett.

Årets løp har flere kandidater til å vinne enn på lenge, og Charles Leclerc er utvilsomt en av favorittene til å klare nettopp det. Om det ikke blir seier i år heller, så vil en tur på podiet i hjembyen være et godt sted å starte.

Svaret får vi til helgen når kvalifiseringen starter lørdag klokken 16:00. Monaco Grand Prix kjøres søndag klokken 15:00.

Forrige
Forrige

Petter Solberg gjør comeback

Neste
Neste

Kjappere offside-avgjørelser i Premier League