Petter Solberg gjør comeback

viasport

Føler seg i toppform før storløp på hjemmebane!

21 år har gått siden Petter Solberg skrev bilsportshistorie og ble Norges første verdensmester i rally. 12 år har gått siden han kjørte sitt siste løp i WRC. 5 år har gått siden han kjørte sitt siste skikkelige rally. Om noen uker er det klart for comeback - på hjemmebane!

Anledningen er ERC-runden, rallysportens EM, i Sverige. Royal Rally of Scandinavia har base i Karlstad, en times kjøring fra gården til familien Solberg i Torsby. Nesten alle fartsettappene i løpet ligger på skogsveiene mellom Torsby og Karlstad. Med andre ord, rett utenfor stuedøra til Petter Solberg!

Dette er noe Petter selv har oppgitt som en god grunn til at comebacket skjer nettopp her:

– Det er vårt lokale løp, og vi har lyst til å hjelpe til med å bygge det opp og støtte rallyet.

Løpet kjøres på de samme veiene som WRC-runden i Sverige ble kjørt på i mange år, da som vinterrally. Det betyr at Petter Solberg og de andre skal innom mange kjente steder på veien, inkludert det legendariske hoppet Colin’s Crest. Dette er veier Petter Solberg har kjørt mange ganger tidligere, men da med snø under hjulene. I fjor kjørte han også Royal Rally of Scandinavia, men da som oppvisning i en av sine eldre biler.

viasport

Bilen han skal kjøre er den samme han kjørte for fem år siden, i det som var hans aller siste løp på toppnivå. Den gang kusket han sin VW Polo GTI R5 til seier i WRC-runden i Wales med sin gamle kartleser Phil Mills som makker. I konkurranse med blant andre sønnen Oliver.

– Bilen roper på meg hver gang jeg er i verkstedet. Det er som den trygler meg om å bruke den, og det kan man jo ikke bare ignorere, skriver Solberg selv i pressemeldingen.

Han vil få tøff konkurranse i løpet, blant annet av norske Frank Tore Larsen, også han i en VW Polo. Larsen har vunnet NM i rally de siste tre sesongene. Petter Solberg vant sin eneste NM-tittel i 1998, da var Frank Tore Larsen 8 år gammel.

– Vi kjører ikke for å vinne, mener mannen som ble kjent som Mr. Hollywood da han var aktiv. Det er det neppe mange som tror på. Inkludert Petter Solberg selv om vi kjenner han rett.

Løpet starter torsdag 13. juni og avsluttes lørdag 15. juni.

Forrige
Forrige

På vei til toppklubb

Neste
Neste

Skal det endelig lykkes på hjemmebane for Charles Leclerc?