Sergio Perez optimistisk om fremtiden i Red Bull

viasport

Sergio Perez kjører på utgående kontrakt, men etter oppturen på Suzuka i helgen ser han lyst på mulighetene for å fortsette i Red Bull også neste sesong.

I kjølvannet av et engasjerende Japan Grand Prix, har Sergio Perez' prestasjon vært et lyspunkt for Red Bull Racing, og understreket en betydelig vending fra hans "verste helg" i Suzuka året før. Med en andreplass bak lagkamerat Max Verstappen, har Perez' bragder på banen ikke bare styrket hans posisjon i førermesterskapet, men også understreket Red Bulls dominerende tilstedeværelse i 2024-sesongen.

Til tross for å ha startet fra første rad, møtte Perez utfordringer med å ta igjen Verstappen, spesielt etter at løpet startet på nytt etter en tidlig kollisjon-indusert rødt flagg. Den innledende fasen så Perez kjempe med balanseproblemer, noe som påvirket hans tempo og strategi. Imidlertid så de senere stadier av løpet en forbedring, noe som tillot ham å sikre en avgjørende andreplass. "Det fungerte greit, min andre start var litt bedre, men ikke nok til å ta igjen Max. Jeg tror vi betalte prisen litt fordi vi var litt ubalanserte i den første etappen, noe som betydde at vi ikke kunne holde det gående," reflekterte Perez, noe som indikerer kompleksiteten i løpsdynamikken i Suzuka.

Denne prestasjonen bidro ikke bare til Red Bulls tredje en-to-sluttresultat for sesongen, men flyttet også Perez inn i en sterk andreplass i mesterskapet, 13 poeng bak Verstappen. Videre utvidet Red Bull sin ledelse over Ferrari i konstruktørmesterskapet, og viste deres konkurransefortrinn. Med tanke på sin reise, uttrykte Perez optimisme om lagets utsikter, spesielt fremhevet betydningen av å komme sterkt tilbake i Suzuka, en krets som tidligere hadde utfordret ham. "Ja, definitivt. Jeg tror vi er i et godt momentum. Hvis du husker her i Suzuka i fjor, var det sannsynligvis min verste helg, så jeg tror hvis vi er sterke på steder som dette med mange høyhastighetssvinger, kan vi være sterke hvor som helst ellers," uttalte Perez, og understreket sin tillit til lagets evner fremover.

viasport

Midt i hans suksesser på banen, har Perez' fremtid med Red Bull vært gjenstand for mye spekulasjon. Med kontrakten som løper ut, har diskusjoner om hans fortsettelse med laget vært rikelig. Perez forblir optimistisk, oppmuntret av sine nylige prestasjoner og kunnskapen om at hans skjebne med laget, og i Formel 1, sannsynligvis vil bli avgjort i løpet av den kommende måneden. "Jeg er ganske avslappet med det," formidlet han til Sky Sports F1, og antydet de kommende utviklingene i førermarkedet.

Formel 1-førermarkedet har vært spesielt flyktig denne sesongen, tidlig utløst av Lewis Hamiltons uventede overgang til Ferrari for 2025. Dette har ikke bare åpnet opp for muligheter, men har også intensivert konkurransen om setene, med Carlos Sainz og Fernando Alonso blant de som potensielt kan være i miksen for en fremtid hos Red Bull. Lagleder Christian Horner har bemerket at setet er "Perez’ å tape," et testament til den meksikanske førerens motstandskraft og prestasjon. Mens Perez fortsetter å fokusere på sin Formel 1-karriere, understreker hans nylige prestasjoner i Suzuka og hans optimistiske utsikter for kommende løp, som det kommende Kina Grand Prix, en fortelling om forløsning og ambisjon i møte med motgang.

Forrige
Forrige

Nytt poengtrekk for Everton

Neste
Neste

– Tettere på Red Bull enn forventet!