– Tettere på Red Bull enn forventet!

viasport

Carlos Sainz gikk fra å stå over løpet i Saudi Arabia til å vinne forrige runde i Australia. Nå er det favorittbanen Suzuka som står for tur, og han ser positivt på mulighetene etter første dag med trening.

I en bemerkelsesverdig vending fra det forventede, uttrykte Ferrari-føreren Carlos Sainz, frisk fra sin seier i det australske Grand Prix, tilfredshet og overraskelse over hvor nært hans team var Red Bull under fredagssesjonene på Suzuka-banen, som er vert for Japans Grand Prix. Sainz' seier i Australia, hans tredje i Formel 1-karrieren, var spesielt merkbar delvis på grunn av et tidlig avbrudd for Max Verstappen i Red Bull. Til tross for Ferraris forventninger om utfordringer på Suzuka, var Sainz glad for å avslutte Fri Trening 1 (FP1) bare 0,213 sekunder bak Verstappen, selv om FP2 var mindre konklusiv på grunn av forstyrrelser fra dårlig vær.

Sainz uttalte: "Ærlig talt litt nærmere Red Bulls enn jeg forventet," og reflekterte over lagets fremgang siden Formel 1s siste løp i Suzuka for fem måneder siden. Han erkjente usikkerhetene ved treningsøktene, men ble oppmuntret av det minimale gapet til Red Bull, og vurderte fjorårets større differanse. Sainz ser likevel Red Bull som en formidabel konkurrent for helgen og forventer et tett løp ikke bare med Red Bull, men også med McLaren og Mercedes.

viasport

Ferrari-førerens selvtillit har vært stigende etter å ha kommet seg fra en blindtarmbetennelse tidligere i sesongen for å vinne i Melbourne. Han krediterte en vellykket vintertest og en bedre forståelse av bilen, som syntes å prestere godt på varierte baner. Charles Leclerc, Sainz' lagkamerat, hadde også et betydelig fokus denne helgen og hyllet Jules Bianchi med et spesielt hjelmdesign. Bianchis tragiske ulykke på Suzuka for et tiår siden etterlot et varig inntrykk på Leclerc, Bianchis gudbarn. Til tross for forstyrrelsene i FP2, bemerket Leclerc at Ferrari hadde "mange spørsmål å svare på" før lørdag, og understreket behovet for ytterligere justeringer og forberedelser for å være godt forberedt til kvalifiseringen.

Leclerc forble håpefull om å utnytte enhver fordel de kunne finne, selv om han erkjente Red Bulls styrke og Verstappens prestasjoner. Han understreket viktigheten av å være fullt forberedt for å utfordre for pole position, selv om han følte at Ferrari kanskje fortsatt lå litt bak i tempo.

Ferraris sterke opptreden i Australia, som tjente på Verstappens uhell, har plassert dem bare fire poeng bak Red Bull i konstruktørstillingen og setter scenen for et svært forventet oppgjør på Suzuka. Med lagene som går inn i helgen, lover dynamikken mellom Ferrari og Red Bull et spennende slag, med Sainz og Leclerc som ser etter å utnytte enhver mulighet til å innsnevre gapet ytterligere.

Forrige
Forrige

Sergio Perez optimistisk om fremtiden i Red Bull

Neste
Neste

Kampen for tilværelsen