Se hvem som vant lørdagstabellen

Om det hadde blitt kjørt et eget sprint-mesterskap i Formel 1 ville ting sett litt anderledes ut. Her er oversikten alle har ventet på!

Formel 1 kjøres på søndager. Slik har det alltid vært, og slik er det enda. Grand Prix-løpet er søndag. Bortsett fra i Las Vegas, der kjører de Grand Prix på lørdag. Lørdagene er til trening, tradisjonelt sett. Nå er de også til sprint-løp en gang i blant. Seks løpshelger har fått gleden av å arrangere sprintløp denne sesongen.

Ting er litt annerledes med sprintløpene. De er bare en tredjedel så lange. Poengskalaen er annerledes enn på et Grand Prix-løp, og til og med kvalifiseringen er litt kortere. Vinneren får bare 8 poeng mot de normale 25 poengene. De åtte første over målstreken får poeng, mot ti normalt. Poengskalaen er det eneste som er veldig enkelt: 8-7-6-5-4-3-2-1

Verstappen overlegen også på lørdagene

Ikke helt uventet dominerte Max Verstappen lørdagene også. Han sikret tross alt VM-tittelen på en lørdag i år, noe som bare har skjedd én gang tidligere. Pussig nok var det svigerfar Nelson Piquet som klarte den egentlige uslåelige bragden i 1983.

Max Verstappen tok flest poeng. Han vant flest løp. Han tok flest poles. Han var på pallen oftest. Han var overlegen, og vant fire av seks løp. De to siste ble vunnet av Sergio Perez og Oscar Piastri. Max tok pole halvparten av gangene. De tre siste gangene var det Piastri, Norris og Leclerc som var raskest én runde rundt banen.

Verstappen er glad i å sprute champagne, og fikk være med på akkurat det samtlige seks ganger. Perez nøyde seg med halvparten. Leclerc, Piastri og Norris fikk to hver, og da var det bare én på hver av Hamilton, Sainz og Gasly.

Slik ble sluttstillingen i sprintcupen om vi kun regner poengene fra de seks sprintløpene:

45 poeng: Max Verstappen
25 poeng: Sergio Perez
22 poeng: Carlos Sainz
21 poeng: Lando Norris
21 poeng: Charles Leclerc
18 poeng: George Russell
17 poeng: Lewis Hamilton
15 poeng: Oscar Piastri