Endelig Boxing Day!

Den britiske fotballens helligste høytidsdag er endelig her igjen, og det blir fotball hele dagen lang!

Tradisjonene knyttet til idrett og spesielt fotball på Boxing Day er lange. Opprinnelig var dette dagen for lokale oppgjør for å unngå lang reisevei dagen etter selve juledagen, både for spillere og ikke minst tilskuere. Dette blir ikke overholdt like stramt som tidligere, men vi ser av dagens kamper at det er tatt visse hensyn for å korte ned avstandene for de fleste bortelagene.

Så i dag er det bare å gjøre klar mat, snacks og drikke. Inviter gjerne noen venner, inkluder barna og viktigst av alt: ta kontroll over fjernkontrollen! Det skal sparkes ball på skjermen ti timer i strekk i dag, så gode forberedelser kan bli avgjørende.

Her er kampprogrammet for Boxing Day, tirsdag 26. desember:

13:30
Newcastle - Nottingham Forest


Med Sunderland, Middlesbrough og Leeds ute av Premier League er det vanskelig å få til et lokalt oppgjør når Newcastle har hjemmebane. Burnley er det laget som har kortest reisevei av lagene i ligaen, men selv de har 116 engelske mil å kjøre som vil ta to og en halv time med lagbussen. Nottingham Forest har en liten halvtime lenger å reise, men det hindrer neppe skogvokterne i å fylle bortetribunene på St. James’ Park.

Hjemmelaget er klare favoritter med 1,5 i odds. Forest har nylig byttet ut Steve Cooper med Nuno Espirito Santo og var nære å få med seg poeng mot Bournemouth sist til tross for et tidlig rødt kort. Likevel får du så mye som 8 ganger pengene om du tror poengene blir med Robin Hoods etterkommere.

16:00
Bournemouth - Fulham


Det andre laget som holder til litt for seg selv på kartet nå som Southampton er i Championship er Bournemouth. Da er faktisk Fulham det beste vi får til, og 100 engelske mil går unna på godt under to timer. Hjemmelaget er favoritter etter tre strake seiere og seks uten tap. Fulham på sin side fikk bena godt ned på jorda igjen etter en meget god periode hvor målene rant inn. Denne kampen har alle muligheter til å bli en skikkelig underholdende målfest. 1,68 er oddsen på over 2,5 mål, og det ser meget fristende ut.

Sheffield United - Luton

Miniputt Luton får det korte strået også hva gjelder reisevei på Boxing Day, men en tur til Sheffield tipper jeg fansen får til med tanke på hvor godt laget deres spiller om dagen. Etter knepne tap mot flere topplag ble det endelig en seier mot Newcastle sist for The Hatters. De ville antagelig vært favoritter om det ikke var for at Chris Wilder er tilbake på Bramall Lane. Dette er kanskje en bunnkamp, men den er en av de viktigste kampene som blir spilt denne sesongen, og kommer garantert til å bli en severdig batalje!

18:30
Burnley - Liverpool

Målt i avstand er dette det beste vi klarer i dag. 50 engelske mil er ikke mer enn det må være for å få opp litt stemning i bussen på vei til kamp. Og Liverpool-fansen har all grunn til å lage stemning om dagen, selv om Jürgen Klopp mente fansen feilet på akkurat det punktet for en ukes tid siden. Burnley fikk en etterlengtet seier borte mot Fulham sist mye takket være en glimrende Sander Berge, men har likevel over 8 i odds på hjemmebane mot Liverpool som kommer fra 1-1 i toppkampen mot Arsenal. Det kan være dette var best mulige resultat for Liverpool som dermed slapp å lede Premier League til jul. Det har nemlig ikke gått så veldig bra tidligere.

21:00
Manchester United - Aston Villa

Det tradisjonelle topplaget mot det nye topplaget? Aston Villa er ett poeng unna å lede Premier League. Manchester United er på vei mot et lengre opphold fra spill i Europa etter en flau exit fra årets Champions League og åtte poeng opp for å kvalifisere for neste års utvidede utgave.
Bookmakerne er delt for dette oppgjøret. Noen har hjemmelaget som knepte favoritter, andre setter de helt likt og det er enkelte som priser Aston Villa som tydelige favoritter. United har ikke vunnet på syv kamper i alle turneringer, Villa har ikke tapt på ti. Det er liten tvil om at borteseier til en fin pris her frister mest.

Forrige
Forrige

Se hvem som vant lørdagstabellen

Neste
Neste

Premier League utfordrer juleklassikerne