Red Bulls største stjerne forlater laget

I en sjokkvending er det rapportert at Adrian Newey, den langvarige tekniske direktøren for Red Bull Racing, er i ferd med å forlate laget. Utviklingen har sendt sjokkbølger gjennom Formel 1-verdenen, siden Newey har vært den viktigste nøkkelspilleren hos Red Bull siden 2006. 

  

Nyheten, som først ble rapportert av Toby Groner fra Ultimator Sport og deretter bekreftet av flere pålitelige kilder, inkludert BBC Sport, antyder at Neweys beslutning er påvirket av interne uenigheter i laget, spesielt med lagleder Christian Horner. Håndteringen av den utenomsportslige skandalen med Horner og internkommunikajsonen mellom Red Bull’s eier, Helmut Marko, og Christian Horner har gjort situasjonen uholdbar. Disse problemene har skapt en "flerdimensjonal maktkamp" hos Red Bull, og Newey ser etter en utvei. 

 Neweys avgang kan få betydelige konsekvenser for Red Bull Racing, spesielt med tanke på deres stjernesjåfør Max Verstappen. Verstappen har tidligere understreket viktigheten av å opprettholde et kjernelag for å bevare prestasjonsnivået. Newey er kreditert med å være hovedarkitekt av den mest dominerende bilen i Formel 1 sin historie, fjorårets RB19. 

  

Spekulasjonene om Neweys neste trekk er omfattende, med mye antyder at han kan bytte til et annet Formel 1-lag. Aston Martin, gitt deres betydelige ressurser og ambisiøse planer er en mulighet, men det spenstigste ryktet er Ferrari. Et “all-star” lag med Charles Leclerc, Lewis Hamilton og Adrian Newey foran de nye reguleringene som kommer i 2026 hadde gjort samtlige lag på griden nervøse. Newey selv har imidlertid ikke bekreftet sine fremtidsplaner, noe som etterlater mye å spekulere i. 

  Mens vi venter på offisiell bekreftelse og flere detaljer om Neweys neste steg, forblir den potensielle innvirkningen på Red Bulls tekniske kapasiteter og deres fremtidige bilutvikling spennende, spesielt under de kommende 2026-reguleringene. 

Følg med for flere oppdateringer om denne store utviklingen i Formel 1-verdenen. 

Forrige
Forrige

Liverpool slites fra innsiden

Neste
Neste

Dobbel innsats i Nord-London derbyet