Rasmus Højlund har de siste femten kampene vært den alt for snille Dr. Jekyll…

Kveldsforestillingen på Old Trafford Boxing Day var Manchester Uniteds egen tolkning av Dr. Jekyll and Mr. Hyde. Regissør var Erik ten Hag, og i hovedrollene fant vi to unge og spennende talenter i Alejandro Garnacho og Rasmus Højlund.

PREMIER LEAGUE: Manchester United - Aston Villa 3-2 (0-2)

Det har vært en turbulent høst for Erik ten Hag og hans Manchester United. De ble ydmyket i Europa og havnet sist i sin gruppe i Champions League, noe som heller ikke ga videre muligheter i Europa League. I tillegg var de i ferd med å bli hektet av de beste i Premier League, og fansens tålmodighet var virkelig i ferd med å ta slutt.

Og den tok slutt etter en halvtimes spill av gårsdagens kamp mot Aston Villa. Først tok Villa ledelsen etter en snedig frisparkvariant hvor John McGinn satte ballen rett i mål fra det som skal være en helt umulig vinkel og avstand for direkte frispark. United gjorde som så mange ganger før denne sesongen, de ble tilskuere til fotballkampen som foregikk rundt bena på de.

Når Villa doblet ledelsen bare fem minutter senere rant begeret over, og hjemmefansen buet sitt eget lag av banen og inn i garderoben til pause. Noen valgte faktisk å reise hjem for å slippe mer av den skammelige forestillingen. Selv de mest optimistiske hadde mistet troen på at Manchester United skulle få med seg noe fra denne kampen. Spørsmålet var hvor stygt det ville bli før det var over.

…men kom ut som Mr. Hyde etter pause mot Aston Villa

Men så var det akkurat som ten Hag gjorde en total forvandling til andre omgang. Det var de samme spillerne, men et helt annet lag som kom ut på Old Trafford-matta. Det tok ikke mange sekundene før ballen lå i nettet bak Villa-keeper Emiliano Martinez, men Alejandro Garnachos mål ble annullert for offside. Og nettopp offside så lenge ut til å bli den store fienden for de røde djevlene. Gang på gang ble overraskende gode angrep stoppet av offside-fellen til Villas forsvar.

Helt til fellen ikke lenger virket. Som det som ofte er når det spilles med høy risiko glipper det til slutt, og etter en times spill klarte endelig Garnacho å få et tellende mål på tavlen. Og han brukte bare drøyt ti minutter til på å ordne det neste. Dermed sto det likt 2-2, og det var utvilsomt Manchester United som hadde momentum.

Med under ti minutter igjen av ordinær tid dukket plutselig ballen opp foran Rasmus Højlund inne i straffefeltet, og den unge dansken var rask og nådeløs da han banket ballen kontant i mål. Dette var hans første mål i Premier League, og enden på en måltørke som har vart i over 1000 minutter.

Nå blir det spennende å se om ten Hag og Manchester United har fullført fovandlingen, eller om denne omgangen bare var et blaff. Det eneste som er sikkert er at det er en klar fordel at Højlund scorer mål. Manchester United har nemlig aldri tapt en eneste ligakamp når dansken noterer seg på scoringslisten.

Neste kamp er mot Nottingham Forest allerede på lørdag i det som er spådd å bli en åpen kamp. Forest slo Newcastle 3-1 borte på Boxing Day og ser mye sterkere ut etter Nuno Espirito Santo tok over styringen av laget.