Red Bull i trøbbel etter Monaco

Red Bulls helg i Monaco markerer deres andre skuffende løp på de tre siste, og vekker betydelige bekymringer for resten av sesongen. Max Verstappens sjetteplass var en sterk kontrast til Charles Leclercs følelsesladde hjemmeseier for Ferrari. Teamets problemer i Monaco har ført til spørsmål om dette var en isolert hendelse, eller om det indikerer dypere problemer. 

  

Fra starten av helgen møtte Red Bull problemer. Både Verstappen og teamkamerat Sergio Perez uttrykte misnøye med bilens dårlige kjøreegenskaper under den første treningsøkten. Bilens ustabilitet over humper og manglende evne til å håndtere curbs effektivt satte tonen for helgen. Til tross for intensivt simulatorarbeid og innsats fra Sébastien Buemi og Liam Lawson for å forbedre bilens oppsett, kunne ikke RB20 optimaliseres for Monacos utfordrende forhold. 

 

Kjerneproblemet ligger i bilens behov for å kjøre nær bakken for å maksimere downforce. Mens dette oppsettet fungerer utmerket på glattere baner, blir det en ulempe på eldre og mer humpete gatebaner som Monaco, hvor en høyere bakkeklaring er nødvendig. Stivheten som kreves for å opprettholde aerodynamisk effektivitet fører til betydelige håndteringsproblemer. Red Bulls forsøk på å myke opp bilen forverret problemene deres. 

 

Verstappens frustrasjon var tydelig da han slet i de langsommere, humpete delene av banen. Red Bulls begrensninger var åpenbare i hårnålssvingen og sjikanen, og det ble betydelige tidstap. Problemet kan kanskje ikke løses raskt og kan påvirke teamet på andre baner, inkludert det kommende løpet i Canada og det notorisk vanskelige Singapore Grand Prix. 

  

Ferraris Charles Leclerc dominerte Monaco Grand Prix og ble den første monegasker som vant sitt hjemmeløp på 93 år. Ferrari-bilen, i sterk kontrast til Red Bull, håndterte banen godt. Mens Leclerc erkjenner at Red Bull fortsatt har den sterkeste bilen totalt sett, er Ferrari i ferd med å tette gapet og gjør betydelige forbedringer som har meldt laget på i konstruktørkampen. 

  

McLaren hadde nok en sterk helg, med Oscar Piastri i spissen i kamp om pole position. Nye oppgraderinger har uventet forbedret McLaren-bilen i langsomme svinger, og gjør dem til en mer konsistent trussel på forskjellige typer baner.  Mercedes gjorde også fremskritt med George Russell som gjorde en bedre kvalifisering enn Max Verstappen. Mercedes har gjort jevnlige fremskritt med en serie oppgraderinger, selv om de fortsatt er et skritt bak de ledende tre teamene. 

 

Red Bull virker fortsatt til å ha den raskeste bilen på griden, men fordelen de har hatt er blitt redusert. Monaco Grand Prix fremhevet hvor jevnt det har blitt i feltet og fremveksten av Ferrari, McLaren og potensielt Mercedes som seriøse konkurrenter. Kappløpet er i gang, og med Red Bull som har minst vindtunnel- og CFD-tid på grunn av aerodynamiske testregler, står de overfor en betydelig utfordring for å forbli i tet. De kommende løpene vil være avgjørende for å se om Red Bull kan gjøre noe med sine svakheter og opprettholde sin dominans, eller om konkurransen vil fortsette å tette gapet og utfordre om seire. Sesongen lover å bli en spennende kamp i front, med flere team som kjemper om ledelsen. 

Forrige
Forrige

- Et lag i borgerkrig

Neste
Neste

Lanserer Chelsea-legende som mulig ny manager