Sargeant siste brikken i puslespillet

Logan Sargeant får fornyet tillit i Williams for en ny sesong i Formel 1, og dermed er samtlige seter for 2024-sesongen fylt.

Det var lenge knyttet mye spenning til om amerikanske Sargeant ville få en sesong til eller ikke. Hans første sesong i Formel 1 ble ikke noen stor suksess, og selv om ingen forventet pallplasser fra nykommeren er ett fattig poeng lite å slå i bordet med når ny kontrakt skal forhandles.

I tillegg kom dette ene poenget fordi to biler foran han på resultatlisten ble diskvalifisert etter målgang, og Sargeant ble flyttet opp til en 10. plass fra sin opprinnelige 12. plass. Dette skjedde under løpet på COTA i Texas da både Lewis Hamilton og Charles Leclerc ble fratatt sine plasseringer på grunn av for mye slitasje på planken under bilene sine.

Neste sesong fortsetter i Williams-bilen for Logan Sargeant, og han får igjen med seg Alex Albon som lagkamerat. Men det er ikke bare søster-bilen som vil ha en kjent fører bak rattet neste år. Samtlige biler vil beholde sjåførene sine!

Det har ikke skjedd på årevis at ingen førere byttes ut før en ny sesong. Nå fikk vi riktignok et bytte midtveis i 2023-sesongen da Nyck De Vries ble erstattet med Daniel Ricciardo, så 2024-griden er bare lik den som avsluttet 2023, ikke den som startet sesongen.

Det betyr nye interne dueller mellom de meget jevne førerne i Alpine-teamet, Esteban Ocon og Pierre Gasly. Det samme i Ferrari med Charles Leclerc og Carlos Sainz. Her var Sainz nære på å slå Leclerc for første gang i Ferrari, men måtte gi tapt på målstreken da Leclerc sanket mye poeng på Yas Marina samtidig som Sainz selv hadde en svak helg.

Max Verstappen får Checo Perez som wingman også neste sesong. Det er i det minste det som blir sagt per i dag. Oddsen for at det er nettopp Perez sitt sete som blir endret på er neppe særlig høy. Red Bull har en Liam Lawson luskende rundt i garasjen, og både Daniel Ricciardo og Yuki Tsunoda er klare for å flytte opp fra Alpha Tauri, eller Racing Bulls som det teamet skal hete neste sesong.

Det ble ikke plass til den nybakte Formel 2-mesteren Theo Pourchaire. Dette begynner å bli en tradisjon ettersom både Felipe Drugovich som vant i 2022 og Oscar Piastri som vant i 2021 også måtte sitte på sidelinjen en hel sesong etter de vant i Formel 2. Drugovich får faktisk enda en sesong med bare simulatorkjøring ettersom han ikke fikk noe sete for 2024 heller. Det er ikke uventet Fernando Alonso og Lance Stroll som fortsetter i Aston Martin-teamet.

Alfa Romeo forsvinner som team. Eller mer presist som team-navn. Teamet er det samme, men skal gå tilbake til Sauber-navnet for de to neste sesongene før Audi tar over fra 2026. Førerne blir også de samme. Valtteri Bottas og Guanyu Zhou håper på et bedre år i 2024 enn hva de fikk til i den nylig avsluttede sesongen.

Ellers fortsetter den hel-britiske duellen mellom Lewis Hamilton og George Russell. Her har yngstemann av de to vist at han holder følge og til tider vel så det med den mestvinnende føreren i Formel 1, Lewis Hamilton. Men enn så lenge ser det ut til at det er Hamilton som nyter status som førstefører hos Toto Wolff og Mercedes-teamet, så det kan bil tøft for George Russell å ta kontrollen med det aller første.

Forrige
Forrige

EM-gruppene er trukket

Neste
Neste

Liverpool enkelt videre til sluttspill