Liverpool enkelt videre til sluttspill

Det ble som ventet ingen problemer for Liverpool å sikre avansementet i Europa League mot LASK på Anfield i går.

Jurgen Klopp sendte et sterkt lag på banen fra start og fikk akkurat det han ønsket seg: to raske mål og en trygt og risikofritt kampbilde. Det tok bare 12 minutter før Luiz Diaz headet ballen i nettet etter målgivende pasning fra Joe Gomez. Tre minutter senere måtte Tobias Lawal i LASK-målet hente ballen ut av nettet igjen. Denne gangen var det Mohamed Salah som litt heldig serverte Cody Gakpo på åpent mål.

Etter pause var det Salah sin tur til å selv sette ballen i mål. Han fikk muligheten fra straffemerket og plasserte ballen til venstre for Lawal som ble stående å se på midt i mål.

LASK våknet og skapte noen sjanser, men de fikk ikke uttelling. I stedet var det Liverpool som økte til sluttresultatet 4-0 på overtid. Igjen var det Cody Gakpo som fikk scoringen etter en fin gjennombruddspasning fra Trent Alexander-Arnold.

Dermed vinner Liverpool gruppen og avanserer til åttendedelsfinalen. Avansementet fra gruppespillet var sikret også før kampen, men det var viktig å toppe gruppen for å slippe to ekstra kamper mot tøff motstand.

Europa League fungerer nemlig slik at gruppetoerne må ut i en ekstra utslagsrunde hvor de møter en gruppetreer fra Champions League. Gruppeseier, som Liverpool nå sikret seg, gir direkte avansement forbi denne runden.

Motstander LASK er uansett ute av Europa League, men kan med seier i siste runde sikre tredjeplassen i gruppen og med det få en ny mulighet i Europa Conference League. Det står mellom Toulouse og Union Saint-Gilloise om å slå følge med Liverpool ut av gruppen. Disse to spilte 0-0 i gårdagens møte. Toulouse kan sikre andreplass selv med seier eller uavgjort mot LASK i siste kamp. Selv med tap vil de bli nummer to dersom Union ikke vinner mot Liverpool.