EM-gruppene er trukket

Verstnasjonen Tyskland fikk en fin gruppe. Det er også gruppen Norge kunne havnet i om vi hadde tatt oss til mesterskapet på bekostning av Skottland.

Og det er nettopp skottene, som ble for sterke for Ståle Solbakkens menn, som får æren av å åpne mesterskapet mot de tyske vertene. Disse to spiller den første kampen fredag 14. juni klokken 21:00. Deretter blir det daglige kamper med unntak av noen få hviledager i cupspillet på slutten, helt frem til finalen én måned senere, den 14. juli.

Slik blir gruppene for neste sommers EM i fotball:

GRUPPE A:
Tyskland - Skottland - Ungarn - Sveits

Her skal tyskerne ta seg enkelt videre, så blir det en tøff kamp blant de tre siste om å slå følge.

GRUPPE B:
Spania - Kroatia - Italia - Albania

En kandidat til “dødens gruppe”. Spania og Italia vil begge forvente å gå videre herfra, men det blir neppe enkelt!

GRUPPE C:
England - Danmark - Slovenia - Serbia

En morsom men tøff gruppe! England er blant de største favorittene til å vinne hele EM og skal videre herfra. Danmark bør slå følge, men her blir hver eneste kamp spennende!

GRUPPE D:
Frankrike - Nederland - Østerrike - vinner av play-off

Frankrike og Nederland blir et storoppgjør tidlig! Disse to er naturlig nok favorittene til avansement. Det siste laget vil bli enten Wales, Finland, Polen eller Estland.

GRUPPE E:
Belgia - Romania - Slovakia - vinner av play-off

Fin gruppe for Belgia, som skal prøve å klemme de siste dråpene ut av sin gyldne generasjon som enn så lenge ikke har vunnet noen ting. Nå har midtpunktet i den gjengen, Eden Hazard, lagt opp. Skal det endelig lykkes denne gang?
Det fjerde laget vil bli enten Ukraina, Bosnia, Island eller Israel.

GRUPPE F:
Portugal - Tsjekkia - Tyrkia - vinner av play-off

Om Ronaldo klarer å klemme ut et mesterskap til så blir det i en relativt svak gruppe, kanskje den svakeste av de alle. Hellas, Georgia, Luxembourg eller Kasakhstan blir det fjerde og siste laget.

Forrige
Forrige

Verstappens 2023-sesong: Den beste noensinne?

Neste
Neste

Sargeant siste brikken i puslespillet