Mbappe får ikke draktnummeret han vil ha

viasport

Kylian Mbappe må pent stille seg i kø når han kommer til Real Madrid.

Kylian Mbappes overgang til Real Madrid er endelig bekreftet, og selv om det er en overgang vi har ventet på i flere år nå kommer ikke det som kanskje er fotballens aller største stjerne til dekket bord. Han må for eksempel ta til takke med et helt annet draktnummer enn hva vi er vant til å se han med.

I Paris Saint Germain har Mbappe stort sett hatt nummer 7 på ryggen. I Madrid er dette nummeret til Vinicius Junior. Han gir ikke fra seg nummeret sitt, det får holde å dele på rampelyset og kanskje til og med spilletiden. Dessuten er det ikke lenge siden han byttet fra nummer 20. Så nummer 7 går ikke.

På det franske landslaget har Kylian Mbappe spilt med nummer 10 på ryggen i mange år. Dette er nummeret til Luka Modric i Real Madrid. Og du kan være den største stjernen på fotballhimmelen så mye du vil, men du tar ikke nummer 10 fra Luka Modric.

Dermed må Mbappe lete i draktbag’en etter et nummer som ikke er i bruk. Real Madrid holder garderoben ryddig på den måten at de så langt det går bruker lave nummer. Alle spillerne har 1-25, med unntak av unge Nico Paz med nummer 32. Derfor er det ikke flust med draktnummer å velge fra. Nummer 8 blir ledig nå som Toni Kroos gir seg, men det er jo ikke helt passende for en spiller som Mbappe. Draktnummer sier mye om posisjonen.

viasport

Da ble det åpenbare valget nummer 9. Den drakten har vært ledig siden Karim Benzema forlot klubben. Og nummer 9 er tradisjonelt spissens nummer. Den beste angriperen. Dette passer mer enn godt nok for Mbappe. I tillegg har han hatt nummer 9 tidligere. Han spilte én sesong i Monaco med 9 på ryggen.

Men ikke bli for godt vant til å se Kylian Mbappe med nummer 9 på ryggen. Det vil bare vare én sesong. Neste sommer legger nemlig Luka Modric skoene på hyllen, og da er det Kylian Mbappe som arver drakten til den lille midtbanemaestroen. Da er tieren ledig, og Mbappe er det åpenbare valget, akkurat som på landslaget.

Så en Real Madrid-drakt med nummer 9 på ryggen kan bli en sjelden vare om noen år. Den vil nemlig bare komme i én utgave, og det er 24/25-sesongs drakt.

Forrige
Forrige

Reiser til Tyskland for å overraske alle

Neste
Neste

Vil ha Tsunoda for 2025-sesongen