Lanserer Chelsea-legende som mulig ny manager

viasport

Vil han bli en like god manager som han var som spiller?

Eden Hazard ble under et intervju nylig spurt om situasjonen i hans gamle klubb Chelsea. Mauricio Pochettino forlot klubben etter sesongslutt til tross for en voldsomt sterk vårsesong. Hvem som blir hans etterfølger er enda ikke annonsert, men Hazard har et noe uventet forslag.

Under Pochettinos ledelse endte Chelsea på sjetteplass i ligaen, en bemerkelsesverdig forbedring for et lag som tidlig i sesongen slet på nedre halvdel av tabellen. Til tross for den sterke avslutningen på sesongen ble beslutningen om Pochettinos avgang tatt, og Chelsea må nå finne en ny manager. Selv om sjetteplass ikke sikret en Champions League-plass, skulle den normalt sett gitt plass på nest øverste nivå, Europa League. Det var før Manchester Uniteds uventede seier i FA-cupen. De tar nå den siste plassen i Europa League, og dytter Chelsea ned i Europa Conference League for neste sesong.

Da han ble spurt om sine tanker rundt Pochettinos tid i klubben, ga Hazard uttrykk for at han ikke var helt enig i avgjørelsen:

– Jeg ble litt trist, for å være ærlig. Jeg synes han gjorde en god jobb. Jeg vet at folk vil ha Chelsea blant de fire beste, men dette var bare en overgangssesong. Han er en flott manager, jeg ønsker ham lykke til og la oss se hvem som kommer til å være der i fremtiden.

Hazards bånd til Chelsea og klubbens supportere er fortsatt sterkt. I løpet av sin syvårige periode på Stamford Bridge spilte Hazard over 350 kamper og scoret 110 mål, noe som bidro betydelig til Chelseas suksess, inkludert to Premier League-titler, to Europa League-trofeer og en FA-cup. Hans omfattende erfaring under kjente managere som Jose Mourinho, Antonio Conte og Maurizio Sarri gir Hazard et unikt perspektiv på hva som kreves for å lykkes som manager i vest-London.

Da han ble spurt om potensielle kandidater til managerrollen, nevnte Hazard den tidligere Brighton-manageren Roberto De Zerbi, som angivelig er på Chelseas radar. Da han ble spurt om De Zerbi ville være et godt valg, svarte Hazard: “Kanskje.”

I et lystig øyeblikk foreslo Hazard også spøkefullt sin venn og tidligere Chelsea-lagkamerat, Cesc Fabregas, som for tiden er assistentmanager i Como i Italia. Hazard spøkte: “Jeg har også min venn i Como, han kan bli den første manageren,” mens han blunket spøkefullt.

Fabregas, som har vært meget sentral i å hjelpe Como med opprykket til Serie A, er i ferd med å skape seg en karriere som manager. Selv om Hazards anbefaling av Fabregas var humoristisk, fremhever det kameratskapet og de pågående forbindelsene blant tidligere Chelsea-spillere.

Mens Chelsea leter etter sin neste manager, vil både fans og eksperter være ivrige etter å se hvem som tar roret og leder laget inn i neste kapittel av sin rike historie. Den som får jobben vil statistisk ikke bli sittende lenge. Chelsea har hatt 11 ulike managere de siste 10 årene, og like mange i tiåret før der igjen.

Forrige
Forrige

Red Bull i trøbbel etter Monaco

Neste
Neste

Årets viktigste lørdag