Red Bull i ferd med å rakne

viasport

Christian Horner og Helmut Marko har styrt Red Bull i årevis

Flere sentrale skikkelser i Red Bull-teamet vil følge Adrian Newey ut porten.

Etter Adrian Neweys avgang fra Red Bull svirrer ryktene om at flere av tungvekterne i teamet vurderer å forlate sine roller. Marc Priestley, tidligere McLaren-mekaniker, hevder at flere nøkkelansatte vurderer sine stillinger i Red Bull etter Neweys overraskende exit. Selv om Newey offisielt blir hos Red Bull til slutten av første kvartal 2025, har hans arbeidshverdag nå gått fra Formel 1-teamet til et supercar-prosjekt. Dette kan nå utløse en dominoeffekt.

McLaren Racings administrerende direktør Zak Brown har allerede spådd at Newey blir den "første dominobrikken som faller", og Priestley deler dette synspunktet. Han sier at Red Bull sliter med å beholde nøkkelpersonell etter at en utenomsportslig saga rystet teamet tidligere i år, med teamsjef Christian Horner sentral i den historien.

En meget sentral mann som vurderer å forlate skipet er Red Bulls mangeårige sportsdirektør Jonathan Wheatley. Wheatley skal være i forhandlinger om en forlengelse med Red Bull, men utforsker samtidig en mer sentral rolle andre steder på griden. Til tross for nylige kontraktsforlengelser for andre innen nøkkelpersonellet, som aerodynamikksjef Enrico Balbo, leder for ytelsesteknikk Ben Waterhouse og teknisk direktør Pierre Waché, antyder Priestley at mange andre vurderer å forlate teamet.

"Det er flere i teamet som jeg tilfeldigvis vet snakker og tenker på å forlate, og som er veldig misfornøyde," sa Priestley i en YouTube-video nylig. "Adrian er den første av disse virkelig profilerte kortene som velter, men nå er det andre som er veldig nære ved å gjøre det samme."

viasport

Adrian Newey kan være den første dominobrikken

Priestley utdypet videre de skiftende prioriteringene innen Red Bull og bemerket at noen senioransatte ikke lenger er motivert av å vinne mesterskap alene. "Det handler egentlig ikke om å vinne løp og mesterskap lenger. Ja, mesterskapet vil nesten helt sikkert gå Red Bulls vei i år, men for de fleste av disse menneskene har de allerede oppnådd så mange av disse utmerkelsene."

For disse profilerte fagfolkene handler det nå om å finne et tilfredsstillende arbeidsmiljø. Hvis Red Bull ikke lenger tilbyr dette, vil det ikke være overraskende å se flere mennesker, spesielt i toppsjiktet, begynne å tenke og vurdere andre alternativer som finnes på griden, uttalte Priestley.

Newey har gjort det klart at han ikke har "noen planer" om en umiddelbar retur til Formel 1. Imidlertid tror Priestley at Neweys lidenskap for sporten til slutt vil lede ham tilbake, spesielt med nye chassis- og motorregler som trer i kraft i 2026. "Jeg er overbevist om at vi vil se ham tilbake i Formel 1," sa Priestley.

Priestley spekulerer i at Newey kan ende opp hos Ferrari til tross for tidligere betenkeligheter med å jobbe i Italia. "Ferrari har til tider vært et vanskelig sted å jobbe, men ting endrer seg der. Akkurat som McLaren gjør Ferrari nøyaktig det samme," la Priestley til. "Fred Vasseur er den perfekte mannen til å lede teamet, og ting endrer seg til det bedre."

Mens Red Bull kjemper med denne usikkerheten, gjenstår det å se hvor mange profilerte figurer som vil følge Newey ut døren, og hvordan teamet vil svare på disse utfordringene fremover.

Forrige
Forrige

– Han skal ikke kjøre for oss på Imola

Neste
Neste

Greenwood skal ikke tilbake til Manchester